Определено това беше деня "Х"
Когато кацнах нямах никакви съмнения, че 300-те киломентра бяха лесно постижими, но нелепа грешка ме приземи още в 16:30
http://forum.skynomad.net/leonardo/flight/18217Само за малко не внимавах и тръгнах на сляпо през синьото и чак след като се озовах ниско дойде следващия цикъл, който не можах да хвана защото облаците се правеха на около километър странично от моята линия. Опитах се да стигна до тях, но с малкото височина която имах не се получи. Само след 5 минути небето се изпълни с кумулусчета идеално подредени в редичка стигаща чак до Враца.Докато ходех пеша в следващите час и половина улицата се вплътни и стана направо магистрала. Беше въпрос на едни 3-4 минути по къно тръгване от последната ми термика за да можеше да се види накъде трябва да карам и щях бяз съмение да си кацна при врачанската група. Все пак имаше още към 3 часа време с условия след като кацнах.
Сега разбирам, че все пак има хора които са успели да уползотворят целия ден - браво Жиро!
Честити 300+ и нов рекорд за разстояние!
Благодаря на Ники Йотов, че ме побутна да ме расъни с подсещане за хубавата прогноза

Ако не беше го направил, щях да я проспя със сигурност.
ПП: Между другото и за днес е подобна ситуацията, само дето го няма тоя равномерно силен вятър над цялата Дунавска равнина, а отслабва доста в западната й част. Но със сигурност пак ще има полети по над 200км. Блазе им на хората, които са на правилното място и могат да се пробват