Здравейте,
Както може би предполагате пак седя и си мисля (сиреч на работа съм

) и реших да поразгледам форума
Гледам...нови теми, че и неприятни
Сетих се че преди време някои ентусиасти бяха подхванали(доброволно) да поприпомнят разни правила за термките за реене и т.н.т
Последно време май има доста колапси на стартовете - кой се намествал в сбруята, кой имал лош късмет и т.н.т
Питането ми, молбата ми е:
Някой добре запознат и с дар слово да понапише каквото му е в главата за момента на излитане, тоест - то си духа, то си спре, пак духне..ахааа време е дърпа контролира излита
Моят опит е малък, но пък до сега съм се отървал

Излитал съм в началото на термиката, в края, в средата (тук често е било по случайност понеже трудно нацелвам циклите на термиките)
Един ден покрай всичките "глупости", които си говорим за да крепим устите като полумесец - ето така

стана дума за излитане в началото на термиката, после за напускане на термиката (по вятъра срещу вятъра, странично).
В малкото книжки, които съм чел досега не съветват термиката да се напуска в подветрената страна - гадно било. Проверих - не ми е комфортно(но пак зависи). Някои дават съвети да се търси по-силната термика срещу вятъра - сработвало ми е. Но нали при тия съвети все става дума за подветрената страна на термиката, от която е "гадно", точно от тая страна от която излитаме при първите пориви (понякога)
Знам че универсална рецепта няма, но все пак бих се радвал на вашите мнения, а най-вече на вашият опит
Хайде със здраве, че трябва да заработя парчето хляб за довечера и.....да се вардите....