Здравейте,
Някой ме познават, други не. Но бих желал да се включа активно в този разговор.
Казвам се Калин и съм от Варна. Тази година във връзка със всичко изговорено от вас до тук създадох Проекта - Българска Крос Кънтри Лига. Като за цел си поставих да приложа нещо което се прави и в други държави и по някакъв начин си мисля,че би могло да намери почва и в Българското Парапланеристко общество.
Идеята на Даниел е много добра , приложението ще ни помогне много за да бъдем по информирани за това което става около нас и да си бъдем в полза един на друг. Все пак сме си нужни. Всеки пилот избира как да лети , дали било сам или с други но е важно да се знае къде е. Все пак всичко може да се случи.
Това да имаме един национален чат, било то в Уатсап, Телеграм или Вайбер, и други е добра идея ако наистина се използва за това което е предназначен. Телеграм дава повече възможности , могат да се използват ботове и други удобни неща за пилотите при състезания или просто идентификация.
Сред нас има много програмисти които биха помогнали или споделили техните умения : Иво Божинов, Кубер Сапарев, Наско Маринов, Аз мога да се включа с HTML, CSS y JS дори и колкото и малко да знам, и съм сигурен, че има още много които биха отделили от своето време за изграждането на това приложение което може дори да има и WEB interface. но да бъде на и на български би било плюс.
Но нека сформираме една работна група и така да задвижи ме проекта. Даниел за сега го оглавил. Даниеле дай направи една група някъде и сподели тук и който иска да се присъедини.
От гледна точка за мотивацията така както Даниел сподели, когато си млад пилот, и все още нямаш опит е добре да си придружен от някое общество което, като на малко пиле, ново излюпено да му покаже как да лети,как да тренира и после да споделя. Разбира се, че нрави много за нас самите.
В това отношение на никой от вас не може да ви се търси сметка по простата причина , че проявявате интерес и има дискусия тук и сега. Така че, мотивация виждам само трябва да се канализират всички тези идеи и някой лидер/организация/асоциация/сдружение, да застане зад цялото това общество и идеи за да има перспектива и ясни цели.
С мисълта за изграждане на мотивационен елемент стартира Лигата тази година. Отмина сезона и повечето участници останаха с добри впечатления и се прие добре. По някакъв начин под този наслов , се обединиха пилоти от цялата страна и то по съвсем доброволен начин. Било то със спортен хъс или просто аматьорско майсторство всеки, взе участие по негов си начин но, и то по собствено желание. Другата година, ще продължа с проекта като имам някой идеи които без помощ на тук присъстващите няма как да постигна сам.
Бих желал за следващата годиан да организирам някой мероприятия от типа :
1. Курс за първа помощ за парапланеристи по Стартовете из България.( а за защо не и в Гнездото с подкрепа на Видео материал.) Говорил съм с ПСС, и БЧК и други служби които биха ни дали този курс с насока ако ни се случи или наложи да бъдем в помощ в планината или другаде. Без спонсори ще е малко по трудно но, не и непостижимо.
2. Бих искал да направя няколко Аматьорски Състезателни Уикенда организирани с цел събиране и летене заедно на доброволни начела. Целта е да има някакви сбирки където всички да могат да вземат участие и да споделим между нас. Това по Испания например е практика в почти всички региони. Имат си Регионални Лиги където, се събират и летят невероятни задачи и всеки достига до там където възможностите му позволяват или просто следва по опитните и после с тях анализира полета си, съветва се, и да ви кажа , много се учи.
Таксата участие ще бъде нещо символично за организаторите . Задачите ще бъдат колкото се може най достъпни и улеснени за повечето пилоти. За прибирането всеки ще трябва да се оправя сам или с други пилоти чрез споделяне на тяхната позиция в ЧатБота на Телеграм.
Състезанията или тези Уикенди ще се проведат в източна , централна и западна България като стартовете ще се определят в зависимост от метеото. Чрез предварително записване , със всички необходими данни и чрез Телеграм като средство за комуникация. Тези мероприятия ще имат за цел подобряване и разпространение на Крос Кънтри Летенето , както така и спортното летене. Според качеството на пилотите ще се организират и тасковете.
Датите които ми се въртят в Главата са:
23 и 24 Април 2021 - Първи Уикенд 21 и 22 Май 2021 - Втори Уикенд 18 и 19 Юни - Трети Уикенд ( съвместно със Състезание за Тандеми, най Вероятно в централна България ) 23 и 24 Юли - Четвърти Уикенд Август Почивка ( а може и да се промени ) 18 и 19 Септември - Пети Уикенд
Датите не са точно избрани, могат да бъдат променени с течение на обстоятелствата но, това ще бъде обявено след взето решение от Комитета.
Искам пак да изразя, че сам няма как да го организирам всичко и за това трябва да се създаде някаква минимална организация от поне 3ма души и да се съветваме със местните всеки ден от надпреварите. Даниеле след нова година бих желал да се срещнем, все пак съм от Варна и аз, и да си поговорим малко, да ми дадеш твоите съвети и препоръки и ако може да бъдеш част от организацията, дори да е от разстояние , за мен би било много голяма подкрепа.
Очаквай те още новини.
И си мисля, че се нуждаем от някоя институция която да защитава нашите интереси и да подпомага този спорт. БНАК нензам на какво дередже е но.. трябва ни наша собствена , само за и от Парапланеристи които да заложат своето време в името на цялото общество. Аз бих желал да поема отговорност но, ако наистина има един екип с ясно поставени цели за следващите години. Отворен съм за всякакви инициативи с които ще се до пренесе за по доброто на нашето общество.
Обичам да чета по опитните от мен и обичам да споделям това което съм преживял във въздуха.
Желая на всички приятни празници и нека новата година ни предостави още много възможности и най вече здраве.
Поздрави.
|