Тези дни си проверявах екипировката и осъзнах, че от началото на годината летя с разпуснат кръстен колан, включително по време на инцидента ми.
При сертифицирането на сбруята (L-размер) и крилото ми (М-размер) настройката на кръстния колен е била такава, че разстоянието м/у карабинерите би трябвало да е 44-46см, но в действителност съм летял с разстояние 54-55см, защото за отправна точка взимах ръката ми от лакът до (изпънатите) пръсти...е да, но след измервания установих, че ръката ми е по-дълга и този начин не може да ми послужи за правилната настройка.
ето извадка от Manual-а на сбруята

Това е кратко клипче от Джоки Сандерсън, в което нагледно показва до какво водят различните настройки.
https://www.youtube.com/watch?v=i9zYsS22600
ПП
Струваше ми се, че заради заслабването ми това лято някак си започнах прекалено много да "плувам" в сбруята и управлението с тяло не се получаваше никак добре.
Сега след като позатегнах нещата връзката ми с крилото се подобри (малко повече друса, като че ли, но предполагам е до свикване), а управлението с тяло е къде къде по-добро - тренирах леки уингоувъри само с тяло без команди и се получаваха добре.