Leonardo | ФОТО
Дата и час: Сря Апр 24, 2024 6:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ...
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 11:36 am 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1184
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
2-ри таск е отменен поради силен вятър! Резултатите както и информациия на английски се публикува и в сайта на PWCA - http://www.pwca.org, има и live tracking. Вчера са имали проблеми с интернета затова се е забавило публикуването на резултати.

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: ТАСК 3 АКУИЛА
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 12:12 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 346
Местоположение: София
TASK 3: АКуила
3 септември 2009 Таск 3 е временно спрян, но въпреки това 130 пилоти слизат от Она. Днескашният ден можеше да се види как целият световен елит в парапланеризма се мести от Поджо, Бустоне до Кампо Императоре близо до Акуила. Да се преместят 130 питола и 40 души организационен екип си е сериозна логистична операция. Когато стигнахме до хотела на Кампо Императоре веднага си дадохме сметка, че скоростта на вятъра е прекалено силна, за да подсигури сигурно излитане за бавни летателни средста каквито са парапланерите, който летят средно с около 40 км/ч. Организаторите обаче бяха предвидили алтернативен старт за именно такъв случай. Именно поради тази причина беше взето решение да се излита от един по нисък старт,който беше в близост: а именно старт Монте Христо, който е покрай пътя на Кампо Императоре. В по ниското вятъра беше перфектен и беше фиксирана задача от 57 км с твърди точки както следва: Асерджи, Баришано, Страда дей Парски ( близо до Акуила ) връщане към старта Монте Христо и финален глайд с цел Она. Старт в 13.00 часа. Както е по правилник на пилотите им е дадено време от около 1 час за излитане макар че почти всички излитат при отваряне на стартовип прозорец ( толкова е голямо желанието им за летене ), ако условията за летене все още са леко слаби могат да тръгнат и по късно. Ако междувременно на някой се наложи дс кацне за да нагласи повреден инструмент или да смени батерии може отново да излети. Старта се дава докато са във въздуха; Както в регата на Купа Америка всички пилоти излитат и се опитват да наберат височина, но до този момент състезанието все още не е открито. В началото на старта всички се отправят към идеалната линия за стартиране обикновено фиксирана на няколко километра от първата точка. Всичко се наблюдава посредство GPS система която показва техните времена, разстояние от точките, скорост и т.н. С отварянето на прозореца поне 80 пилота излитат веднага и за тях не е проблем да се вдигнат до 3000 м над Кампо Императоре. Междувременно вптъра на старта се усилва и става страничен и за пилотите на който предстои да излетят положението става критично, особено с поривите на вятъра, който правят излитането още по рисково. Преценявайки ситуацията ръководителя на състезанието Марчело Тасиери решава да прекрати задачата. решението е посрещнато с аплодисменти от страна на пилотите, който са опе на старта между които и много лидери в класирането. За пилотите във въздуха съобщението по радиостанцията за прекратяване изглежда странна и излишна тъй като във височина условията са перфектни. И действително след прекратяването на състезанието, групата пилоти които са във въздуха пакет се отправят към Она на разстояние около 14 км, за да могат да кацнат точно там където беше отбелязана финалната линия. Всички кацнали след това вечеряха с традиционни блюда. Утре петък 4-ти септември ще се състезаваме отново от Поджо Бустоне


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 12:17 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 346
Местоположение: София
ако искате мога да ви преведа инфото и за таск 2 :)


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 1:18 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 11:35 am
Мнения: 677
Местоположение: София
Име: Христо Джамбов
http://www.paraglidingbg.com/2009/08/31 ... 9#comments

_________________
телефони : 0886 216 096, 0888 433 126
Axis Venus 4 - woody valley x alps
Axis Sirius II tandem


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: 4 TASK
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 04, 2009 10:18 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 346
Местоположение: София
4 септември 4 task отменен

Ветровит ден - задачата е отменена, но денят страхотен благодарение на публиката.

Метео прогнозите вече бъркат рядко и както по прогноза, навлизането на влажен въздух от юг донесе облаци и вятър над равнината Реатина.

130-те пилота от Суперфинала на Световната купа по парапланеризъм въпреки всичко застанаха на старта с надеждата да излетят защото прогнозите даваха все пак малка надежда, че ще може да се излети.
Както се очакваше към 13.00 вятъра започна да намалява и някои шампиони излетяха за да " опитат " въздуха. Между тях швейцареца Анди ( Андреас ) Хедигер една истинска легенда на свободния полет - победител на световната купа през 90-те и един от първите акро пилоти с парапланер. Анди още с излитането ни демонстрира своя майсторлък с акробатични изпълнения точно пред старта, изпълнения на които можеха да се наслаждават и от центъра на Поджо Бутоне.

Неговата демонстрация убеди организаторите на състезанието и дори и най скептичните пилоти за благоприятните условия за полет и много започнаха веднага да се приготвят. За съжаление в рамките на половин час вятъра се усили отново и организатора на състезанието реши да не обявява задачата още повече че се очакваха и евентуални превалявания в областта.

Анди е един от най-ярките пилоти на този Суперфинал и макар че не е сред кандидатите за титлата остава един от най добрите пилоти в света. С баща швейцарец и майка италианка ( от Ливорно ) Хедигер е един истински жител на света в момента живее и работи в Аржентина.
Неговите изпълнения дотолкова се харесаха че хора дошли на Поджо за да гледат излитанията след това се обадили на организаторите на състезанието за да го поздравят за неговата смелост.
Този Суперфинал още със стартирането си, благодарение на отразяването на медиите, събуди интереса към летенето на много хора, които иначе никога не биха се замислили да поздравят летатели мъже и жени , които летят анонимно използвайки само силата на слънцето и вятъра.
През тези дни организаторите получават многобройни обаждания от обикновени хора - наблюдатели, които макар че не летят са готови да прекосят 200 км само за да гледат и адмирират пилотите.
Само през вчерашният ден - задачата на Акуила, която беше организирана със съдействието на Абруцофлай имаше около 300 души на старта дошли от всички околни провинции с единствената цел да видят старта на състезанието. Едно струпване към което ако се прибавят и 200 души конкуренти и организатори би достигнало максималната граница и трудното им разполагане дори и на много по широк старт от този на Акуила.
Вярно е че имаше много хора който подкрепяха организацията Абруцофлай, но също така имаше и много хора, който независимо че нямаха нищо общо с летенето искаха просто да помагат при излитането на пилотите.
Решението да се запознае широката публика с нови дисциплини ,нещо за което говореше още на откриването уважаемия Гуглиелмо Роситани беше посрещнато с радост и благоразположение, а това може да бъде доказателство че: не само футбола живее в човека и че много хора, които даже и да не го изпитат физически поне мечтаят за свободен полет.

За утрешния ден 4-ти септември метео прогнозите са много по благоприятни


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 05, 2009 1:59 am 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 11:35 am
Мнения: 677
Местоположение: София
Име: Христо Джамбов
http://www.paraglidingbg.com/2009/08/31 ... comment-55

_________________
телефони : 0886 216 096, 0888 433 126
Axis Venus 4 - woody valley x alps
Axis Sirius II tandem


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2009 6:06 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 2:10 pm
Мнения: 497
Местоположение: Varna
http://vimeo.com/channels/paraglidingchannel#6459910

_________________
Ozone Mantra M6
Element Air4+


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: ТАСК 6 СЕПТЕМВРИ
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2009 7:35 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 346
Местоположение: София
ТАСК 6 СЕПТЕМВРИ

Очакваното навлизане на силен вятър от северо-изток принуди организаторите на състезанието да преместят старта на Леонеса, който при съществуващите условия би бил идеален за стартиране на състезанието.
За съжаление предвижданията за силата на вятъра бяха по оптимистични спрямо реалното положение и на височина от 1700 м. където е старта вятъра беше около 40 км/ч прекалено силен дори и за състезателни крила. Освен това и температурата на въздуха беше само 9 градуса. Поради това не беше обявена никаква задача.


Последна промяна Petrarca на Пон Сеп 07, 2009 9:13 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: ТАСК 7 СЕПТЕМВРИ
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2009 9:12 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 346
Местоположение: София
ТАСК 7 СЕПТЕМВРИ

Световната купа по парарапланеризъм днес се премести в известната летателна зона Норма - провинция в Латина. Това беше абсолютно задължително, за да може да се обсъжда евентуално състезание, тъй като в Поджо Бустоне от вчера духа силен северен вятър, който пречи на сигурното летене.

Тези дни цяла централна Италия е "ударена" от силен северен вятър, който значително снижи температурите и представлява сериозен риск за летенето с пара.

Територията на Норма обаче благодарение на своите географски характеристики позволява да се лети при вятър североизток, тъй като остава защитена от планините и се усеща благодатното действие на морския бриз.

С едно значително логистично и финансово усилие, всички пилоти и персонала на Световната купа се преместиха в Норма, за първи път едно състезание от Световната купа се мести и това стана възможно благодарение на много хора: организаторите в Поджо Бустоне, които координираха всичко, Асоцияцията на Параглайдинг Уорлд Къп, която се включи финансово за преместване на пилотите, Клуб Пара Норма Али, която се погрижи да почисти небето над старта и разпечата топографски карти за пилотите и най-накрая Бригадата на военните летци на Латина, която даде на разположение на пилотите коридори, които да са далече от въздушния трафик.

Общият резултат на тези усилия беше едно бързо състезание и перфектни метереологични условия. 130-те пилота излетяха от зоната на архиелогическите разкопки на древния град Романа ди Норба разрушен през 81-ва преде Христа по време на войната между Марио и Силла в близост до Норма.

От старта точно до гробовете пилотите излетяха за задача от 71 км, която предвиждаше едно изкачване и слизане между точка Кори на север и точка Сермонета на юг и пристигане с качване на юг над гробовете - едно решение, което не беше прилагано досега и допринесе допълнително за атрактивността и гледаемостта на състезанието.

Беше задача изключително лесна за нивото на пилотите в състезанието с база от 2200 м при конвергенция между морския бриз и северния вятър. Един път направена базата трябваше само да се натисне спида, за да се достигне следващата точка спирайки само за завъртане на някоя термика.

За съжаление границите наложени от CTR на Латина, североизточния вятър, който навлизаше и лимитите за летене към южната точка заради полетни упражнения на военните , които се правеха точно над Сезе, ограничиха сложността на състезанието, което обаче би било много високо ниво за всеки друг шампионат.
В края всички пилоти бяха доволни от летенето : " Беше страхотно , един летателен ден и едно перфектно състезание, ако така беше цялата седмица щеше да е страхотно ".

След само 1 час и 40 минути полет първият, който финишира е нашият Лука Донини ( от Молвено ) с Джин БУмеранг 6. По думи на неговите съперници и независимо от това какъв ще бъде крайния резултат. Лука без съмнение е най- добрия пилот в света.

След него на второ място финишира англичанина Русел Огден ( Озон Матра Прото ), който сподели: " Със сигурност е най-добрия пилот в света, той е смел, взема винаги правилното решение, тактик когато е необходимо, в същото време е лидер, винаги в началото на групата, следва само собствените си решения и не копира решенията на другите."

Трети финишира французина Чарлз Казаух ( Озон Матра Прото ), но неговата позиция не е още потвърдена до смъкване на траковете на състезанието. Ако това се запази Казаух ще затвърди преднината си като настоящ лидер в класацията.

Утре ще се стартира отново от Норма, поради силния вятър който духа в Поджо Бустоне.

Метеопрогнозите сочат че в сряда ще е възможно връщането в Поджо.


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 08, 2009 10:09 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 10:44 am
Мнения: 457
Местоположение: София, etc.
Kvo stava, pichove. Samo malko update ot sporadichnata internet vruzka. Vchera denqt beshe hybav i silen, no na men speed sistemata mi se skusa sled edin moshten kolaps vednaga sled startoviq cilindur. Taka che s Wyss ostavame da se konkyrirame za top 80:) Mnogo zle... Obache kypona produljava.

Orlin e mnogo po-dobre, ima shansove.

Tva e ottyk. Da jiveqt Italiq i italiankite!!! Que belle!


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 1:13 am 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 11:35 am
Мнения: 677
Местоположение: София
Име: Христо Джамбов
http://www.paraglidingbg.com/2009/08/31 ... comment-62

_________________
телефони : 0886 216 096, 0888 433 126
Axis Venus 4 - woody valley x alps
Axis Sirius II tandem


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 11:01 pm 
Класиране на нашите по места- по задачи и общо класиране след задачи.

.....................Task1...OR...Task2...OR..Task3...OR..Task4...OR
Orlin DIMOV......27.....27....10.......13....36.......16....75.......19
Yassen SAVOV.105..105....54.......92....61.......81....45.......85

И днес старта е отменен поради вятър. Първоначално 12 бе обявен, като резервна дата. Утре, ако времето позволи, ще има задача.


Върнете се в началото
     +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 12:28 am 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 11:35 am
Мнения: 677
Местоположение: София
Име: Христо Джамбов
http://www.paraglidingbg.com/2009/08/31 ... comment-69

_________________
телефони : 0886 216 096, 0888 433 126
Axis Venus 4 - woody valley x alps
Axis Sirius II tandem


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 8:39 pm 
Състезания даващи най-много точки за световната ранк листа през 2009 година до момента.


Състезание ...................Дати на................Точки за...........Точки за........60 точки е получил
........................................провеждане.......първо място....десето място....състезател на място №
1. 11th FAI PG Worlds 09...23/01-06/02/09.... 109,0...........96,7.............. 40 място-60,8 точки
2. PWC France 09..............13/06-20/06/09.... 106,6...........91,2.............. 31 място-59,9 точки
3. PWC Croatia 09.............11/06-18/06/09.... 106,9.............93,0............34 място-60,5 точки
4. PWC Denizli Turkey 09...30/05-06/06/09....103,2............90,4.............. 34 място-60,1 точки
5 PWC American 09...........21/03-28/03/09......93,7.............81,6............... 27 място-60,7 точки
6. PG Pre-European 09......18/05-24/05/09......84,6.............75,3.............. 25 място-60,8 точки
7. PG TMontegrappa 09......09/04-13/04/09.....80,8.............72,3.............. 23 място-60,7 точки .
8. Italian 09 Open..............02/08 - 08/08/09...76,9.............68,2.............. 19 място-60,1 точки
9. PWC M Gyeong 09........ 25/04- 02/05/09....74,8.............65,4.............. 15 място-60,4 точки
10.Val Louron PG Open 09.21/06- 28/06/09....74,3.............65,6.............. 16 място-60,1 точки
11.7th Monarca PG 09........03/01-09/01/09.....67,7.............59,5.............. 9 място-60,4 точки


Върнете се в началото
     +0 / -0 
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 8:47 pm 
Миналата година Ясен Савов беше осми за световната купа, а Орлин Димов 30-ти. Тази година с изключителното си представяне очаквам Орлин да мине и около седем места по-напред в световната ранк листа, след като се отчетат резултатите от Супер финала за световната купа.


Върнете се в началото
     +0 / -0 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов