Leonardo | ФОТО
SkyNomad Форуми SkyNomad
Бъди високо - лети далече

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход

Въпрос от начинаещ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    SkyNomad Форуми -> Гнездото
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Martin

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 1:15 pm    Заглавие: Re: вари Отговорете с цитат

Данчо написа:
Мартине,

Ако се вдигнеш от монитора и се появиш на баира няма да задаваш смешни въпроси.

Не се засягай - ще се радваме на още един летящ брат във Варна.

Данчо

Абе Данчо
Ти хубаво си ми го казал, ама къде е тоз баир
как да стигна до там, на Рогачево ли е?
Чувам некои ходят с коли до там. И аз в коя кола да седна? Кажете де - ке си платим бензино кат требе!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Красьо

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Дек 16, 2006 8:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Данчо написа:
Информация за всички желаещи да летят - от Варна и цяла СИ България:

1. Клуб "ПРЕЛЕТ" е официално регистиран и е приет в БНАК. Председател е Вожидaр Вълчев - 0899912995.

2. Началното обучение се провежда на хълма до с. Рогачево от Ивелин Илиев - 0899907643

3. Неофициалното сборно място е Мак Доналдс - всяка събота и неделя в 10:30 ч.

4. За допълнителна инфомация - 0899915695, Йордан Пенев.

ТАНДЕМНИ ПОЛЕТИ С ПАРАПЛАНЕР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мартин

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Скоро ще има още един Мартин по баирите Wink Надявам се това са ХОРАТА, които могат да ме научат.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ivo27

Местожителство: гр.Лом

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 11:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте приятели!Можете ли да ми кажете кога крилото има най-голямо аеродинамично качество.Летя с учебно крило и не мога да разбера кога крилото лети повече , когато е максимално отпуснато или когато е леко обрано.Принципно мисля , че когато крилото е с пуснати спирачки има най-голямо аеродинамично качество (изминава най-голямо разстояние) но не съм сигурен Confused .Моля кажете какво мислите по въпроса.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Petyof

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ivo27 написа:
Здравейте приятели!Можете ли да ми кажете кога крилото има най-голямо аеродинамично качество.Летя с учебно крило и не мога да разбера кога крилото лети повече , когато е максимално отпуснато или когато е леко обрано.Принципно мисля , че когато крилото е с пуснати спирачки има най-голямо аеродинамично качество (изминава най-голямо разстояние) но не съм сигурен Confused .Моля кажете какво мислите по въпроса.Благодаря предварително.

Ivo на "http://www.para2000.org/wings" ще намериш твойто крило и в графата "Best-Glide-Ratio/Finesse-Max (Vz›Vi)" ще видиш при БЕЗВЕТРИЕ скоростта на крилото при която имаш най-високо качество.В повечето случаи тя е равна или малко по-малка от тримуваната скорост на крилото (скороста при нацяло отпуснати управления).

В случаите когато вятъра е срещу теб най-високо качество ще постигнеш при отпуснати управления и настъпан спид (колко да е настъпан може да се види само ако имаш прибор който ти показва качеството ти спрямо земята).Качеството винаги е по-малко от това при безветрие!
В случаите когато вятъра е зад теб най-високо качество ще постигнеш при обрани управления (колко да обрани може да се види само ако имаш прибор който ти показва качеството ти спрямо земята).Качеството винаги е по-голямо от това при безветрие!

В случаите на вятър настъпването на спида или обирането на управленията трябва да бъдат такива, че да не се допускат критични ситуации.Т.е. на първо място е безопасността на полета и чак тогава по-доброто качество!
Ако си начинаещ, като за начало, най-доброто е в спокойна атмосфера да се прибягва да леко настъпване на спида или обиране на управленията с цел гонене на по-добро качество!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ivo27

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за изчерпателния отговор Petyof! Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ivo27

МнениеПуснато на: Сря Яну 27, 2010 4:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте приятели.През новата година съм решил да си направя подарък нова сбруя , защото старата я купих втора ръка и вече е на края на силите си.Предвид икономическата криза съм се спрял на следните два моделе на "АВА Спорт" /най-ефтините/.
http://www.verticaldimension.com/images/harness/images/6.jpeg
http://www.verticaldimension.com/images/harness/images/10.jpeg
Моля ако някой има впечетление от тях да ги сподели тук , ще съм му благодарен.
Аз търся седнал тип сбруя.Ако пък смятате , че има много по добър модел , които задължително трябва да се пробва моля пишете и за него.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Simeon Podbalkanski

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Яну 27, 2010 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,
според мен това не е най-удачния избор. Това си е една хубава, но специализирана сбруя донякъде- планинска , която не тежи и се сгъва макскимално. Ако си летиш като weekend пилот е по добре да се огледаш за нормална сбруя с протектор и твърда дъска.
Поздрави
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    SkyNomad Форуми -> Гнездото Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети