| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Martin
|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 1:15 pm Заглавие: Re: вари |
|
|
| Данчо написа: | Мартине,
Ако се вдигнеш от монитора и се появиш на баира няма да задаваш смешни въпроси.
Не се засягай - ще се радваме на още един летящ брат във Варна.
Данчо |
Абе Данчо
Ти хубаво си ми го казал, ама къде е тоз баир
как да стигна до там, на Рогачево ли е?
Чувам некои ходят с коли до там. И аз в коя кола да седна? Кажете де - ке си платим бензино кат требе! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Красьо

|
Пуснато на: Съб Дек 16, 2006 8:31 pm Заглавие: |
|
|
| Данчо написа: | Информация за всички желаещи да летят - от Варна и цяла СИ България:
1. Клуб "ПРЕЛЕТ" е официално регистиран и е приет в БНАК. Председател е Вожидaр Вълчев - 0899912995.
2. Началното обучение се провежда на хълма до с. Рогачево от Ивелин Илиев - 0899907643
3. Неофициалното сборно място е Мак Доналдс - всяка събота и неделя в 10:30 ч.
4. За допълнителна инфомация - 0899915695, Йордан Пенев. |
_________________ Красимир Цонев - Sky Ares, APCO Keara, както и с тандема
Have nice flights!
(> КЛУБ ПО ВЪЗДУШНИ СПОРТОВЕ "СВОБОДЕН ПОЛЕТ" <)
ТАНДЕМНИ ПОЛЕТИ С ПАРАПЛАНЕР
 |
|
|
 |
Мартин

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 10:51 am Заглавие: |
|
|
Скоро ще има още един Мартин по баирите Надявам се това са ХОРАТА, които могат да ме научат. _________________ MacPara Eden 3
Червено и Сиво |
|
|
 |
Ivo27

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 11:15 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте приятели!Можете ли да ми кажете кога крилото има най-голямо аеродинамично качество.Летя с учебно крило и не мога да разбера кога крилото лети повече , когато е максимално отпуснато или когато е леко обрано.Принципно мисля , че когато крилото е с пуснати спирачки има най-голямо аеродинамично качество (изминава най-голямо разстояние) но не съм сигурен .Моля кажете какво мислите по въпроса.Благодаря предварително. _________________ Моля гласувайте ТУК: http://ivailo7.dir.bg/_wm/anketas/?df=707
Скочи, за да разбереш имаш ли криле.
Живей на ръба, но недей да падаш! |
|
|
 |
Petyof

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:09 pm Заглавие: |
|
|
| Ivo27 написа: | Здравейте приятели!Можете ли да ми кажете кога крилото има най-голямо аеродинамично качество.Летя с учебно крило и не мога да разбера кога крилото лети повече , когато е максимално отпуснато или когато е леко обрано.Принципно мисля , че когато крилото е с пуснати спирачки има най-голямо аеродинамично качество (изминава най-голямо разстояние) но не съм сигурен .Моля кажете какво мислите по въпроса.Благодаря предварително. |
Ivo на "http://www.para2000.org/wings" ще намериш твойто крило и в графата "Best-Glide-Ratio/Finesse-Max (Vz›Vi)" ще видиш при БЕЗВЕТРИЕ скоростта на крилото при която имаш най-високо качество.В повечето случаи тя е равна или малко по-малка от тримуваната скорост на крилото (скороста при нацяло отпуснати управления).
В случаите когато вятъра е срещу теб най-високо качество ще постигнеш при отпуснати управления и настъпан спид (колко да е настъпан може да се види само ако имаш прибор който ти показва качеството ти спрямо земята).Качеството винаги е по-малко от това при безветрие!
В случаите когато вятъра е зад теб най-високо качество ще постигнеш при обрани управления (колко да обрани може да се види само ако имаш прибор който ти показва качеството ти спрямо земята).Качеството винаги е по-голямо от това при безветрие!
В случаите на вятър настъпването на спида или обирането на управленията трябва да бъдат такива, че да не се допускат критични ситуации.Т.е. на първо място е безопасността на полета и чак тогава по-доброто качество!
Ако си начинаещ, като за начало, най-доброто е в спокойна атмосфера да се прибягва да леко настъпване на спида или обиране на управленията с цел гонене на по-добро качество! |
|
|
 |
Ivo27

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:25 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за изчерпателния отговор Petyof!  _________________ Моля гласувайте ТУК: http://ivailo7.dir.bg/_wm/anketas/?df=707
Скочи, за да разбереш имаш ли криле.
Живей на ръба, но недей да падаш! |
|
|
 |
Ivo27

|
|
|
 |
Simeon Podbalkanski
|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 7:20 pm Заглавие: |
|
|
Здравей,
според мен това не е най-удачния избор. Това си е една хубава, но специализирана сбруя донякъде- планинска , която не тежи и се сгъва макскимално. Ако си летиш като weekend пилот е по добре да се огледаш за нормална сбруя с протектор и твърда дъска.
Поздрави _________________ GO into The Sky:)
UP Edge |
|
|
 |
|