Бях натоварен с отговорната задача да започна да правя прогнозите за Събота и Неделя. Въпреки че смятам че ще се справя, ако случайно някой ден нещо не е така както съм го написал - "благословете" мен, а не някого от семейството ми

.
Събота 16 АприлОбщ характер на времето: намираме се в област на утихващ циклон над източна Европа и навлизащ антициклон от запад
Вятър: предимно слаб, на места до умерен ИСИ-И, предимно от И в ЗЦБГ
Тенденция вятър: без тенденции за промяна на скоростта, с постепенно ориентиране от СИ
Облачност: Нестабилността на навлизащата въздушната маса в комбинация с високата влажност ще създават предпоставки за преразвиване в местните генератори. По-концентрирана ще бъде облачността в ЗБГ, СИБГ и планините с възможности за преразвитие и превалявания предимно в ЗБГ. Базата ще варира м-у 1500 м в ИБГ до 2000 в ЦБГ и ЗБГ.
Тенденция облачност: Могат да се оформят местни конгестуси и ЦБ-та.
Термики: 1-2 м/с слаби и меки
Инверсия: над 2000 м има незначително слаб стабилизиран слой.
Препоръчвани места за летене:Витоша
Враца
Добростан
Сопот
Шумен
Невша

София

Сопот

Шумен
......................
Неделя 17 АприлОбщ характер на времето: Навлизащ антициклон от централна Европа.
Вятър: слаб до умерен СИ
Тенденция вятър: слабо усилване с течение на деня, с постепенно ориентиране от ССИ
Облачност: Постепенното стабилизиране на въздушната маса поради навлизане на по-топъл въздух от ЮГ във височина обуславя намаляването на облачността. Концентрацията на облачна маса ще бъде в планините и някои райони на ЗБГ. Възможни са превалявания в местата на мощните местни генератори. Базата ще варира м-у 1500 м в ИБГ до 2000 в ЦБГ и ЗБГ.
Тенденция облачност: Могат да се оформят местни конгестуси в ЗБГ и ЦБГ.
Термики: 1-2 м/с слаби и меки
Инверсия: над 2000 м за ЗБГ и ЦБГ има малко по-стабилен слой, който ще забавя вертикалното развитие на облаците, но са възможни преразвивания. В ИБГ се наблюдава относително стабилен инверсионен слой на 1500 м.
Препоръчвани места за летене:Витоша
Враца
Добростан
Сопот
Шумен
Невша

София

Сопот

Шумен