Leonardo | ФОТО
Дата и час: Чет Мар 28, 2024 8:09 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Тресавището на глупостта
МнениеПубликувано на: Съб Дек 20, 2008 2:15 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Апр 01, 2004 9:49 pm
Мнения: 1718
Местоположение: Бургас
Име: Красимир Цонев
ох, немога. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

... Нашите прадеди са живели в колиби. Те не са имали дрехи, ризи, нищо освен една дупка, за да излиза пушека. За да си създадат семейство те са разполагали само с един съвсем примитивен инструмент.

...По време на фараоните, живите са балсамирали мъртвите, за да не се отегчават. Мумиите са мъртъвци, на които са извадени вътрешностите, но те не са умрели от това. Пирамидите са се състояли от помещение за покойника, земен ресторант и множество коридори, за объркване на учените.

...Майката на Ахил го е потопила във водите на Стикс, за да го направи непромокаем за стрелите. Това обаче не му попречило да умре и тогава Одисей влязъл в Троя маскиран, като дървен кон (някои приписват това на Александър Македонски).

Агамемнон и Менелай са били братя, но това се знае със сигурност само за първия.

...Докато спартанците ходели на война, жените им раждали деца. За тази цел те били тренирани от най-ранна възраст.

...Римляните трябвало да водят многобройни войни преди Италия да стане полуостров. По-късно римляните заменили войниците с гъски: те ядели по-малко, а вдигали повече шум.

...Римляните били големи строители. Тяхно дело са много павирани пътища, измежду който най-прочут е Млечния път.

...След смъртта на Цезар, Октавий и Антоний си разделили империята. Октавий получил задната част на Рим, Антоний източната и Клеопатра. В края на живота си Октавий се оттеглил в своя мавзолей.

...Като заминавали кръстоносците отнасяли портретите на жените и децата си, а при завръщането си с радост намирали нови деца около вярната съпруга.

...Карл V е роден при леля си, защото майка му тогава не била там.

...При феодализма селяните били много подтиснати. Тогава нямало автомобили, та те са плащали данъци върху солта и радиоапаратите, но били лишени дори от тях. Освен това те били длъжни да дават на сеньора всички продукти от жена си. Често се появявал глад и хората се избивали за да не умрат.

...Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко покойният запазил добър спомен за пътешествието си.

...Людвик XIV бил на пет години, когато се родил баща му. Той живял до смъртта си в 1715 година. Людвик XIV бил заобиколен от благородници които се наричали куртизани. Жените им се наричали куртизанки. Дворецът му бил винаги добре изметен и блестящ, поради което бил наречен Крал-слънце.

...През 1763 година Франция закупила Корсика, три години преди раждането на Наполеон за да може да се роди французин.

...Нощта на четвърти август е била най-светлия ден на революцията: тогава се отменили феодалните времена. Занапред вече хората се раждали живи и равноправни. Септемврийските кланета са станали вечерта на 10-ти август.

...Наполеон бил диктатор защото имал способността да диктува по няколко писма наведнъж. Той мразел англичаните - сърдел им се, защото го принудили да умре в прегръдките на св. Елена.

...Битката при Трафалгар се развила по море и затова била наречена Ватерло.

...Абрахам Линкълн е роден в дървена колиба, която построил собственоръчно.

...В 19 век се развило мисионерството. Нещастните мисионери, които отивали в Китай, се връщали обезглавени.

...Президентът на републиката се избира за седем години, като на три години се подновява с една трета. Разликата между царя и президента е тази, че царят е син на баща си, а президентът не е. През 1875 г. само мъжете влизали в урната. Днес за да бъдеш избирател е необходимо да принадлежиш на двата пола.

...След завземането на властта от Мусолини, населението на Италия се удвоило благодарение на личните му заслуги.

...През деня Земята се върти около Слънцето, а през нощта около луната. Като се върти Земята показва задницата отпред и предницата отзад. Земните меридиани разделят Земята на 24 парчета. Те служат за да въртят Земята около луната. Има два тропика: тропика на Рака и тропика на Проказата ...

...Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане. Когато барометърът е променлив, времето не знае какво да прави.

...Най-известната река е Дунав. Тя е международна, защото всички народи пеят "На хубавият син Дунав".

...Реките понякога преливат, но с морето това не става, защото в него има много сюнгери.

...Морското дъно се изследва със сонди: ако сондата извлече тиня, значи дъното е тинесто, ако извлече кал, значи дъното е кално, а ако не извлече нищо, значи капацитетът и е нисък.

...На изток Франция граничи със Слънцето, когато изгрява, а на запад, когато залязва. Нормандия е плодородна област. Там се отглеждат волове, които дават много мляко и яйца. Тревата е тлъста, затова млякото е много концентрирано.

...Ню Йорк закъснява спрямо гринуичкото време, защото Америка е открита много по-късно.

...Климатът в Гвиана не е здрав, защото в нея изпращат каторжници. Там има гори от девственици, които доставят строителен материал.

...Кенгурото има на корема си джоб, за да се скрие в случай на опастност.

...Сахара заема винаги различна площ, тъй като пясъците й изменят непрекъснато мястото си. Главни животни са камилите и керваните. Населението й се състои от туареги и оазиси.

...В полярните земи има малко флора, само няколко фауни, но те са диви. Измежду живите същества ще споменем лишеите, пингвините и изследователите. На последните понякога им е така студено, че като се мият са принудени да си слагат ръкавици.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

още бисери ТУК

_________________
MacPara Elan
Have nice flights!
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: Тресавището на глупостта
МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 7:11 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 6:14 pm
Мнения: 6
Местоположение: Карлово
PUGSSLEY незнам какъв си но ако си Българин е редно да пишеш на Български /Кирилица/


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Тресавището на глупостта
МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 7:56 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 18, 2011 8:12 pm
Мнения: 31
Местоположение: Sofia
добре, прав си... моля да бъда извинен... =]

_________________
PUGSSLEY


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Тресавището на глупостта
МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 8:15 am 
Offline

Регистриран на: Пон Окт 24, 2011 4:47 am
Мнения: 44
Тази статия е за любителите на черния хумор. Светът изобилства от какви ли не чудати факти и случки, а този спиък представя двайсетте най-нелепи смъртни случаи Да, толкова е крехък животът ни, така че оценявайте всеки един ден от него!

Победителят Армандо Пинели, 70-годишен жител на Италия, дълго спорил със съседа кой от тях да седне в стола, който единствен бил в сянката на една палма. Той спечелил спора след което дървото паднало право върху него.

Мъдър съвет

В Ню-Йорк човек попаднал под кола и му нямало нищо, но някакъв умен минувач, който станал свидетел на лучилото се, го посъветвал да не мърда и да се престори на сериозно пострадал за да иска компенсация. Човекът се съгласил и легнал отново на паважа пред колата, но тя се мръднала и го премазала до смърт.

Брачен финал

Повярвала на слуховете, че мъжа й й изневерява, Вера Червак от Прагa се хвърлила от третия етаж и паднала право върху мъжа си, който се връщал при любимата си жена от работа. Тя дошла на себе с по-късно в болницата, но «неверникът» умрял на място.



Адски странници

След като гледали тайвански ТВ канал за свръхествественото, четирима китайски тийнейджъри яли пъпеш, подправен с миша отрова за да «отидат на пътешествие до ада». Те оставили бележка с думите: «Ако в ада е също толкова лошо, колкото тук, ще се върнем». Двама от тях успели да се върнат, а на останалите сигурно им е харесало там.

Отпуснал се

Алпинистът-ветеран Жерар Омел шест пъти се е качвал на Еверест. Той умрял вкъщи когато един ден сменял крушка, паднал от стълбата и си ударил главата в мивката.

Пружини

80-годишната Аделаида Магнозо извадила от шкафа сгъваемото легло и легнала да спи. Загинала когато ложето неочаквано се върнало в изходно положение.

Прощално замятане

Южнокорейски рибар подготвял улова за продажба. Решил да изкорми една от рибите и вдигнал нож. Но рибата, която се оказала жива, неочаквано махнала с опашка, от което оръжието попаднало право в гърдите му.

Преждевременно погребение

Жителката на Ню Йорк Джулия Карсън умряла от сърдечен пристъп или поне така решили авторите. Започнала и попитала какво става. Дъщеря й Джули умряла на място от шока.

Сън

Линда Гуди от Стоунхейм, щата Масачузетс, отменила круиз на Карибските острови, защото й се присънило, че умира в колата си. Навярно е трябвало по-скоро да замине защото след няколко дни я намерили на един паркинг задушена в собствената й кола.

Любопитната котка…

Около 50 любопитни се събрали на моста на виетнамския град Хошимин за да наблюдават самоубийството на младо момиче. Мостът не издържал теглото им и рухнал в реката. Загинали 9 човека, а момичето било спасено.

Заек-отмъстител

Фермерът Винсент Кароджио бил на лов за зайци. След като се изморил, легнал на моравата да си почине и сложил пушката до себе си. Наблизо пробягал заек, който натиснал с краче спусъка и отмъстил за загиналите си събратя.

Да станеш атеист

В Хонгконг 63-годишната Чаи Ван-Фонг решила да благодари на Бога за това, че нейната снаха успяла да оцелее в автокатастрофа цяла и невредима. Когато се молела в двора на къщата, където живеело семейството на сина й, отгоре паднал чувал с цимент, който я убил на място. …

и умрели в един ден

Джордж Стори се е родил едва ли не едновременно със списанието Life ("Живот "). На корицата на новото издание се появила снимката на новородения Джордж с подзаглавие «Животът започва». По-нататък съдбата на Стори периодически бил осветяван на страниците на списанието – двете му женитби, бащинството, излизането му в пенсия. 64-годишният Джордж се появил в последния брой на списанието през 2000 г., но този път под заглавието «Животът свършва» (има се предвид закриването на списанието). След няколко дни Джордж Стори починал от инфаркт.

Плюшкин си почива

Амигдалиа Балта, 86 годишна, бе намерена умряла от глад в своя дом на гръцкия остров Евия. В банката останали нейните 350 000 фунта и колекцията от 150 златни суверена.

Ти ме накара…

Десетгодишно момче се скарало с баща си по повод на изчезнала опаковка шоколадова глазура за торта. Кавгата ставала все по-емоционална, и в отчаянието си 38-годишният м-р Хърст сложил в ръката на сина си нож: един вид, ако толкова ме мразиш – удари ме. Което сина му направил. Бащата умрял след един час в болницата.

Съдба!

На 32 г. Стивън Хайет преживял революционна операция по присаждане на стомах, черен дроб, бъбреци, паднал, ударил си главата и умрял.

Щастлив до глупост

Сириецът Наджиб Садди, 35 г., се чувствал толкова щастлив, че решил ... да се раздели с живота. В предсмъртното си писмо тай написал, че е безмерно щастлив, но се бои от бъдещи нещастия.

Експонат на служба

Жителят на Бон Питер Грубер загинал при опита си да ограби Музея на изкуствата.Когато забелязал приближаващата се охрана, той се паникьосал и се опитал да избяга, но като завивал рязко зад ъгъла, се натъкнал на половинметровият меч на една от статуите. Експонатът се наричал «Оръжие на правосъдието».

По-приятелски

Джошуа Томас Берчет, 23 г., получил пристъп на хълцане и помолил приятеля си да го удари в гърдите. Въпросният, макар и неохотно, изпълнил молбата му и Джошуа паднал и умрял. Изобщо не се съобразил, че в семейството му има множество случаи на сърдечни заболявания.

Щастлив до глупост

Служител на правителството на Египет Адел Назим Джергез осем години чакал повишение по служба. Когато най-накрая видял името си в списъка с повишените, умрял на място от сърдечен пристъп.

И кравите летят

Шофьор в Калифорния бил убит от влетялата в челното стъкло крава. Животното изведнъж излязло на платното, където от автомобилния удар полетяло във въздуха и паднало на капака на колата, която пътувала в насрещното платно.

Пренапрежение

Украински бракониер пуснал в реката електрически кабел под напрежение. Когато убитата от тока риба изплувала, той тръгнал към водата да я събира, но забравил да изключи оръдието на престъплението. В резултат станал част от собствения си улов. Според роднините му, той имал намерението да изпържи «уловената» риба и да отпразнува първата годишнина от смъртта на тъща си.

Мълниеносно възмездие

Бос и неговата секретарка били убити от мълния когато правели секс на надуваема лодка насред езеро в Германия. Вдовицата на убития го възприела като божествено вмешателство.

Любовта е зла

Джейм Динарди, 44 г., от щата Колумбия заминал за щата Мен, за да се срещне с жената, с която се запознал по интернет. Вероятно, още по време на живото общуване той не се е харесал на жената, тя се отказала да се срещне с него. След известно време той отново се появил пред дома й и като доказателство за любовта си си прерязал гърлото с бензинова резачка. Умрял в болницата.

Съдбоносна прозявка

Цирково джудже, по прякор Од загина на цирковата арена в Северен Тайланд. Докато скачал на батут той излетял настрани и паднал в устата на зиналата хипопотамка, която чакала своето излизане на сцената. Както обяснили ветеринарите, Хилда имала изработен рефлекс за големи предмети в устата, затова и погълнала артиста.

Звънка трагедия

Посетител на една пивница в Хамбург имал мобилен телефон, който постоянно звънял, с много неприятен звук. Другите клиенти нееднократно го молили да спре звука, но той не реагирал на молбите им. Накрая най-нервният от посетителите убил заинатилия се като го ударил с бирена бутилка по главата, а после сам се предал на полицията.

От въодушевление

Млада гимнастичка скачала на дивана по време на купон по повод на нейната седемнайсетгодишнина. От въодушевление скочила през прозореца на шестия етаж.

Фантасмагория

34-годишен мъж бил намерен мъртъв в мазето на къщата си. Той бил облечен, меко казано странно: плисирана пола, бял сутиен, кожени обувки на висок ток и женска перука. На главата си имал противогаз чийто шланг бил вкаран в ануса му – от това и умрял.

Тамагочи огладняло

Млада французойка загубила управлението на колата си и се забила в едно дърво. Пътничката пострадала сериозно, а водачката - загинала. Вниманието й било отвлечено от тамагочи, което пищяло гладно. Като натиснала нужните копчета тя спасила живота на играчката, но се разделила със своя.

Нафенерил се

Сантяго Алварадо намислил да ограби малък магазин за велосипеди. Понеже било тъмно, а с ръцете си помагал да се измъкне през покрива, наложило се да захапе дългото си фенерче с уста. Именно осветителното тяло станало причина за смъртта му когато неловкият грабител паднал на пода с лице надолу...

Еротична трагедия

В болницата били докарани едновременно 4 човека: Шели Мюлер с травма на главата, Тим Вегас с лека контузия, Брайан Коркоран със сериозно увредени венци и Памела Клесик без два пръста на дясната ръка… Мюлер закарала мъжа си на работа и на прощаване - в добавка към целувката – за секунда му показала гърдите си. Това видял Тим Вегас, водачът на минаващото такси. Разсеян от предложеното зрелище, той загубил управление и се забил в стената на близката болница, където зъболекарят Памела Клесик оглеждала устната кухина на Коркоран. От силния удар лекарката подскочила и ранила с инструмента венеца на пациента. В шок, Коркоран рязко затворил челюсти, и отхапал два пръста на Клесик. Мюлер била халосана по главата от откъртило се от удара парче от облицовката на зданието.

Звънец в задника

Прокурорът Антонио Мендоза потвърдил старата истина: Можеш да се смееш над себе си във всяка ситуация. Когато се подхлъзнал на плочките в банята, той седнал на мобилния си телефон, който бил довлечен и оставен във вертикално положение от кучето му. Операция по изваждането на телефона от ануса на пациента продължавала вече три часа, защото капачето на апарата се отворило. По време на операцията телефонът няколко пъти звънял, и пострадалият пускал толкова шеги по тоя повод, че лекарите се превивали от смях. Към края на операцията вече били решили, че ще намерят и телефоненсекретар.

_________________
Заниманията със спорт ще удължат живота ви с десет години, но за тях ще трябва да похабите 15./цеко-вересията/


Върнете се в началото
  Профил    +3 / -0 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов