Leonardo | ФОТО
Дата и час: Чет Мар 28, 2024 10:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2012 8:00 am 
Offline

Регистриран на: Сря Мар 10, 2004 7:30 pm
Мнения: 283
Местоположение: Ботевград
Име: Иван Ценов
Against ACTA

_________________
Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат. Редрик Шухарт
http://www.redmine.org


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2012 6:14 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 08, 2004 4:27 pm
Мнения: 466
Иде Мракобесие, книгите за световната конспирация ще ни се видят като розови романчета...
И както казват умни люде- 1984 е сега...

_________________
В дългосрочна перспектива вероятността за оцеляване на всеки един спада до нула.


Върнете се в началото
  Профил    +2 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2012 8:46 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 11, 2009 5:36 pm
Мнения: 44
Местоположение: София
Име: Любен Любенов
На 11.02 ще има протест. Аз съм там. Ако още някой от вас ще ходи можем да си спретнем нещо като "агитка"?


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2012 6:30 am 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 12:19 am
Мнения: 926
Местоположение: Над Шумен
Име: Хари Ламбев
Хакери от всички страним, съединявайте се!
Без майтап, ама натам отива работата. Ще се почне пак едно ровене по сайтове и теглене на файлове със странни имена и разширения като преди 8-10 години. Голям майтап.

Новия-стар доставчик на данни:
https://plus.google.com/u/0/photos/1055 ... 4434?hl=bg

_________________
Gradient AVAX RSF 24, AXIS Mercury и тандем INDEPENDENCE
SKYPE - harypara / 0896 898 464
Ако съдбата ти обърне гръб, само я изчакай да се наведе и ....!
http://letenebulgaria.alle.bg/


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Сря Фев 01, 2012 1:49 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Мар 10, 2004 7:30 pm
Мнения: 283
Местоположение: Ботевград
Име: Иван Ценов
ACTA text

_________________
Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат. Редрик Шухарт
http://www.redmine.org


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2012 1:07 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 5:48 pm
Мнения: 399
Местоположение: Самоков
КОЛЕГИ ВНИМАВАЙТЕ! АСТА НЕ Е САМО ИНТЕРНЕТ!
Тя слага ръка на сортовите семена и генеричните лекарства също! Под ударите и попадат земеделците, който тази година си купили семена, отделили са си от реколтата и на другата година сеят от свойте семена, това са почти 75% от земеделците, зеленчуко- и зърнопроизводителите ни! Фирмата от която са си купили семената предната година има право да дойде да ги съди, за това, че са насадили тази година пак, но без да са ги купили!За в Бъдеще ще трябва да си купуват само фирмени семена разбирайте генно изменени.В България няма нито едно легализирано производство.Генеричните лекарства който се произвеждаха свободно след падането на патента им, също са под ударите на АСТА! Така правата над тях остават завинаги и цената им ще се вдигне!
Моля да не се съгласявате с особеното мнение на България само в частта за Интернет! ЦЕЛИЯ ДОКУМЕНТ Е НЕПРИЕМЛИВ ЗА НАС, ОБСЛУЖВА САМО КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ И ПРЕВРЪЩА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК В ПРЕСТЪПНИК.Та това е мечтата на монополиста от векове, да сложи ръка върху храната ни, а тя също е интелектуална собственост.Ще настане невиждан глад...

България подписала с резерви...ДРЪН,ДРЪН!!!! СМАЗВАТ ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ!!!!!ТОЗИ ПЪТ БОЙКО ПРЕКАЛИ!!!!! Натресе ни Шистовия газ а сега и Акта.ПРОДАДЕ НИ!!!!! ПРЕДАДЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!

_________________
Nivuk Artik 6 ---- Gin Carrera +


Върнете се в началото
  Профил    +4 / -2 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2012 6:17 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2296
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
Със сигурност подобни закони са лобистки и обслужват корпоративни интереси, но има и още гледни точки. Например не вярвам някой да твърди че пиратството не е кражба. Вече сме свикнали да крадем и възприемаме това като израз на свобода, братство и равенство с останалия свят. Ама си оставаме крадци. Да вярно е че големите също крадат. Например Макрософт краде приложения от малки разработчици. Фирми за семена и храни, крадат нещо създадено от природата. Западни музиканти, артисти и художници крадат етнически мотиви от други части на света и после ни го пробутват като авторско право. Само че въпроса с краденето няма да се реши с надлъгване, гонене и театър. Това е симптоматично лечение, а не премахване на причините. Да се надяваме че един ден обществото ще узрее и разбере, че авторското право носи по-големи вреди отколкото ползи. Да разбере че всичко това причинява празни приказки (като тия дето четете сега) и ненужни професии като тези на агенти, служители, комисии и адвокати (вместо да се занимава с производство и увеличаване благосъстоянието си)...
От години живея без телевизия, вестници и радио (с изключение на радио Христо Ботев). Вече мисля че някой трябва да ми плаща доста мотивираща сума пари, дори заплата, за да имам и гледам телевизия в къщи. Ако повече хора постъпват като мен, това ще намали тъпотията която се излива от медиите, защото рекламодатели, политици и обслужващи ги ще разберат че работят на празен ход. После ще дойде ред на Холивуд, Бритни, Уиндоус и всякакви други претенденти на авторски права. Мога да живея десетилетия без да гледам нови филми, слушам нова музика или използвам нови програми (и без друго почнаха да се изчерпват и повтарят). Ако пък се появи нещо което си струва, защо пък да не платя за него? Все пак някой се е трудил и е редно да бъде възнаграден - с пари или каквото е нужно за времето.
Така ще се повиши качеството и поизчистят суетите и безмислиците. Ще има такива дето работят за авторски права и те ще се конкурират с такива дето работят ей така - просто да има алтернатива, да са различни или само защото имат нещо за казване. Тия дето искат авторски права са в капан - от една страна да го плащаме трябва да имаме достатъчно финанси (никой няма да дава пари за филми ако няма пари за ядене), а когато ги имаме (не трябва да мислим за храна, топло и подслон), то ще можем да правим алтернативни на авторското право неща - ей така - за чест, слава или полза роду.
Естествено няма да мине без страдание. Например световната икономика ще изисква все по-агресивна ефективност. Това за един земеделец означава ГМО семена, машини и уедряване. При бездействие или съдействие на държавата (данъци, монопол, игрички със субсидиите, правила и лицензи) много дребни ще бъдат изкупени от големите (защо пък ГМО производителите на семена да не затворят цикъла).
Но не мисля че на кражбите и неетичните практики можем да се противопоставяме с такива (до къде ни докара лозунга: те ни лъжат че ни плащат, а ние ги лъжем че работим).
Докато не губим корените си, няма от какво да се страхуваме. Все още можем да си произвеждаме повечето нужни неща (дори сбруи и парапланери). Всяка пролет садя 60-80 корена домати. Ако имам повече работа с парапланеризма изкарвам повече пари, но градината буренясва и произвеждам по-малко домати. Ако пък нямам работа, то имам повече време за градината и ям вкусни домати цяло лято. Ако някой се оплаче че няма градина, тогава ще му отстъпя малко земя за обработване. Сигурно ще има и други като мен.

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +5 / -2 
 
 Заглавие: Не съм аз автора на статията но все пак.
МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2012 11:46 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 5:48 pm
Мнения: 399
Местоположение: Самоков
ЗЛОТО си има име и се казва МОНСАНТО !
това е компанията която притежава патента на всички сортови семена в америка.без нейно разрешение нямаш право да си отделяш екологични чисти семена за засяване.в САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление като го приравняват към контрабандата.има пряка връзка с аерозолните престъпления Chemtrails.същите тези хора сега предлагат семена устойчиви на кеселинни дъждове който съдържат:алуминий,барий,цинк,и титаний.звучи ли Ви познато ! ! ! ...монсанто са повече от „алчни монополисти“, даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ!навремето монсанто са произвели токсичния хербицид „Agent Orange“ използван от американците във Виетнам.по данни на Виетнамското Министерство на външните работи „Agent Orange“ e причинил 400,000 смъртни или инвалидни случая, а 500,000 деца са се родили с дефекти http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
''хора'' разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства.нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове, и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин).но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората пострадали преди нас от ГМ културите–въпреки потресаващия пример–ние не се вслушваме и не взимаме поука. защото не ни интересува… в САЩ производството на спераматозоиди у младите мъже намалява с 50% ! храните с чужди гени в тях се отразяват и върху фертилността на жените. също така е доказано ,че при децата пък се проявяват алергии,в следствие на ГМО и се появяват туморни образувания. генетично променените организми понижават защитните сили на имунната система.има ли някой на който да не му е ясно ,че корпорациите занимаващи се с ГМО са по-скоро военни организации отколкото икономически или други субекти!...

93% от неродените бебета са заразени с ГМО. Забележително ново проучване изобличава още една лъжа на биотехнологичната индустрия. А именно тази, че определен вид генетичен пестицид, използван в култивирането на ГМ посеви, не попада в човешкото тяло. Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. http://www.naturalnews.com/032510_unbor ... _GMOs.html


"монсанто" е обявена за най-лошата компания на 2011 г. от NaturalSociety - като заплаха за човешкото здраве и околната среда !!! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... UKkJC166Ag

Щатският Сенат: ''Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена''

Проектозакон, изготвен от щатския Сенат, беше определен като най-опасният в историята на Съединетите щати.
Въпросният Bill 510 (Food Safety Modernization Act) прехвърля пълната власт на държавата да определя кой има или няма право да отглежда, да продава и да транспортира собствено произведена храна.
С други думи – Големият брат става пълен собственик на доматите и краставиците в задния ви двор.
Също така проектозаконът, който, както се очаква, ще бъде приет със сигурност, дава право на властите да арестуват и да лишават от свобода всеки, който продава собствено произведени храни на зеленчуковите пазари.
Ще се криминализира събирането на семена и всяко неоторизирано превозване на органични продукти, ако не е получено изрично разрешение от федералното правителство.

http://www.naturalnews.com/030418_Food_ ... seeds.html

100 % този проектозакон е писан от монсанто и цели натрапване на техните изродени ГМ храни чрез пълно заличаване на природните зеленчуци. като се имат предвид лобистките групи на тази сатанинска компания в ръководните структури на ЕС и отделни европейски държави, очаквайто скоро подобен закон и у НАС!.

Обама назначи заместник-председател на "Монсанто" като старши съветник на комисаря при ''FDA'' !!!
http://networkedblogs.com/lMhWu

http://www.obshtestvo.net/content/view/1642/7/ Процентите в храните са много ниски, защото лабораториите могат да изследват САМО до 2% ГМО в продукт. Така са "настроени" просто. На тях им трябва да хващат само границата за етикетиране, която сега е 0.9%.
На практика, това означава, че ако пише, че пробата е с над 2%, това "над" може да е 10, 20, 50, 80% ГМО и никой не знае колко точно.Над 2% може да значи и 92%. просто машините мерят до 2% !!!

_________________
Nivuk Artik 6 ---- Gin Carrera +


Върнете се в началото
  Профил    +5 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Съб Фев 04, 2012 2:22 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Авг 31, 2010 1:27 pm
Мнения: 221
Местоположение: София / Пловдив
Име: Кирил Недев
LuBo7745 написа:
На 11.02 ще има протест. Аз съм там. Ако още някой от вас ще ходи можем да си спретнем нещо като "агитка"?


Аз между другото също съм свободен и ако не съм на ски мисля да отида

_________________
Лети с: Нисан примера :)


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -1 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 1:59 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Май 27, 2004 2:53 pm
Мнения: 459
Име: uon venos
Акта е дело на масоните. И докато масоните властват в цял свят промяна за хората няма да има.


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 2:06 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Май 27, 2004 2:53 pm
Мнения: 459
Име: uon venos
Да не бъркаме думите .. не монсанто, а масони! Знаете ли кои са масоните? :!:


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 3:41 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Фев 14, 2009 3:40 pm
Мнения: 111
pesheva написа:
Да не бъркаме думите .. не монсанто, а масони! Знаете ли кои са масоните? :!:


Знаем,как да не знаем 8) :
Изображение

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... amereniia/


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 4:05 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 11, 2009 5:36 pm
Мнения: 44
Местоположение: София
Име: Любен Любенов
pesheva написа:
Да не бъркаме думите .. не монсанто, а масони! Знаете ли кои са масоните? :!:



Принципно си права, за масоните, но в случая става въпрос точно за Монсанто.

прочети линковете и ще разбереш


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 5:20 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Май 27, 2004 2:53 pm
Мнения: 459
Име: uon venos
акта е проект на масоните .. а понеже казваш, че знаеш .. тогава отговара е ясен ..
всичко съм прочела нагоре ..


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Против ACTA
МнениеПубликувано на: Пон Фев 06, 2012 7:00 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 11, 2009 5:36 pm
Мнения: 44
Местоположение: София
Име: Любен Любенов
pesheva написа:
акта е проект на масоните .. а понеже казваш, че знаеш .. тогава отговара е ясен ..
всичко съм прочела нагоре ..



Имам предвид, че Монсанто са пряко заинтересовеани от АКТА, както и фармацевтични и др. компании.
а масоните може би дърпат конците някъде иззад завесите


От:
econ.bg
царевица, генно-модифицирани храни, Монсанто
Въпросът за бъдещето на генно-модифицираните култури беше основната тема на дискусия в БТА, проведена днес. На събитието присъства канадският фермер Пърси Шмайзер, който се е сблъскал с проблема ГМО (генно-модифицирани организми) и съдебно дело, заведено срещу него от корпорацията "Монсанто".

Историята започна още през 1996 година, когато в Канада беше разрешено отглеждането на генно-модифицирани организми, обясни Шмейзер. Става въпрос за четири култури - соя, рапица, царевица и памук. На фермерите беше обяснено, че ГМО ще повишат добивите ни, ще намалят използваното количество химикали и нещо повече - ще изхранят световното население. Само няколко години по-късно обаче стана ясно, че това не е така, коментира фермерът.

„Добивите са по-ниски с 10-15%, 3 пъти се увеличават използваните химикали и пестициди", допълва Шмайзер.

Веднъж въведена генно-модифицирана култура, вече няма органично или конвенционално земеделие, предупреждава канадският фермер. Причината е в "замърсяването" - чрез кръстосано опрашване генът преминава в другите култури и в резултат - всички са генно-модифицирани. Именно това се оказва и причината на фермера за спора му с корпорацията "Монсанто".

През 1998 година от компанията откриват, че неговата ферма е "замърсена" и завеждат дело срещу него. Обвинението е, че в неговата ферма е използвана генно-модифицирана рапица, без фермерът да плати за това. През следващите години делото премина през всички нива на канадската съдебна система, разказва Шмайзер. В крайна сметка, през 2004 година, Върховният съд на Канада решава, че "Монсанто" е притежател на патента и където и да се появи генът - те са собственик на продукцията. Но също така постановява, че семейството на Шмайзер не дължи пари на компанията, тъй като не са отговорни за "прескачането" на гена.

„Обърнахме се към Върховния съд с въпроса кой защитава правото на фермерите да отглеждат каквото искат и до къде се простират правата на „Монсанто"? Днес е растението, но ако генът се появи при насекоми, птици или човек?", пита се Пърси Шмайзер.


Ето и още нещо за тях - http://nookofselene.wordpress.com/2010/03/04/monsanto/


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов