За мен не се кахъри venko6, аз съм направил доста и правя за българския делтапланеризъм.
Поддържам някакво ниво на летене в България от 20 тина часа на сезон (останалите си летя другаде), участвам във почти всички организирани български състезания (само Парамания пропуснах).
Няма как да възраждам нещо, което съществува и се развива, нито се натискам, защото ми е пределно ясна ситуацията в България в последните 20 години и в момента. Mога само да помагам, каквото и правя.
И вкарвам доста пари - и за заплати, и за социaлни осигуровки и много ДДС, когато съм с група шведски пилоти. Tова тeб интересува ли те, или ти гледаш другаде от своята камбанарийка, но чакаш фиша в края на месеца!
C делтапланеристите в БГ сме в много добри колегиaлни и приятелски отношения - ние нямаме какво да делим, целта е една - приятно и безопасно летене, Същото е и с парапланеристите, с които ми се случва да летя.
Само тук една малка групичка с малък летателен опит, подскачате като ужилени, че критикувам самообявилия се "възродител" на делтапланеризма в БГ и "самообявилия" се инструктор - "Милион Чудеса"

. И го правя, защото виждам и разбирам какво прави и може. Вие не - защото не летите с делтапланери и мисля, че не искате да вникнете за какво става дума. И рипате срещу написаното от мен от някаква солидарност, щото той лети с вас, а от делтистите се крие.
Не сте ли си задавали въпроса защо е така? Свой сред чужди - чужд сред свои?
Ми вземете си го - той още не може да се ориентира с какво да лети - пара, парамотор, делта, трaик. Лошото е, че не си вижда дереджето, което е че е пoзакъснял възрастово за състезател, не е се е научил, за да е инструктор, не си е намерил работа с добро заплащане (като венко6 и Ивайло),за да се самоспонсорира. Cериозно е притеснен е, че не може да изпъкне сред делтапланеристите, но пък се опитва да го прави сред вас

А истината е проста - иска да се присламчи към БНАК и да изкарва някакви пари - пример му е DVD - актуалният организатор на състезания. Нямаше да го отхвърлят ако става.
"Колега" Христо, стигнах максимума в делтапланеризма, който целях, изпълних си и мечтите в летенето с делта, което ми дава удовлетвореност. Добре се чуствам, където живея, с каквото се занимавам и с каквото мога да си позволя. Пожелавам ти го и на теб.
А щастието зависи от това в кого или какво и колко си влюбен