Здравейте всички поборници

Напоследък, като чета тези извънсезонни изцепки на някои полулетящи, почвам да разбирам призива на Светльо Хвърчилото : - Не се напраайте!
Щото: навсякъде по света, всеки може да си продава всякаква парапланеристка екипировка. Продават се и се купуват крила и от 80-те години. За справка можете да проверите съответните раздели на DHV, paragliding forum, e-bay и къде ли не. Дали се летят е отделен въпрос. И навсякъде тестът за летателна годност се счита само за бонус, а не за задължително условие за покупко-продажбата.
Колкото до правените у нас тестове за порьозитет на тъканите, наскоро попаднах на един такъв :

Отнася се за крило, чиято история познавам добре и съм я наблюдавал от първия му полет през 2007год. Това крило има поне 500 фалстарта, още на втория си ден беше набучено и разпорено на ветропоказателя на старата круша на Сопотската кацалка, има още няколко тежки травми. И след всичката си вярна и тежка служба, получава оценка на състоянието : EXCELLENT !
Колкото и да имам доверие в : техниката, методиката, тестващия и т.н. никак не мога да се съглася с резултатите от този тест. И определено не ме притеснява, че някой ще го продаде това крило или някой ще го купи, че някой ще спечели някакви пари. Няма лошо ... Притеснява ме, че ще го купят, примерно в Германия. И ако решат да го летят, ще трябва да го застраховат и да му направят тамошен тест за летателна годност, който гарантирано няма да даде същите резултати и заключения. И тогава ще кажат: "Българска работа!

" И с основание ...
Та - за какво се борите, приятели?