Leonardo | ФОТО
Дата и час: Чет Мар 28, 2024 8:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: transBalkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Пон Авг 17, 2015 5:10 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1183
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
С няколко участника отказали се заради прогнозите за лошо време, състезанието започна с 9 участника.
Въпреки бавният и мокър старт, денят се оказа с добър потенциал като първите състезатели вече успяха да покрият повече от 1/4 от 198 километровото трасе - Кашана-вр.Баба-Мъглиж-Сопот.

Лайв Тракинга можете да следите тук: http://skynomad.com/events/2015/transbalkan/news.htm

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +6 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 7:47 am 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 12, 2004 10:04 pm
Мнения: 280
Местоположение: Пловдив
Чудесно състезание се получава. Поне водещите в класирането показват отлични умения и стил. Само илюстрирането с лайвтранкинга доста куца - често забива и дава неверни позиции, като го сравним с писаното в блога. За жалост и миналото издание беше така. Това на сбъгване в LiveTrack24 ли се дължи или на други проблеми?

_________________
небесен чергар


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 11:12 am 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1183
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
За съжаление много често състезателите пропускат да зреждат тракерите си, а над 2000 метра обхвата изчезва и тракерите показват позицията си когато се върнат обратно в обхват. Като цяло тракинга е доста точен с малки изключения.

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 9:29 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2296
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
Въпреки трагичните прогнози се получи неочаквано добро състезание.
Доверихме се на прогнозата на meteoblue.com според която първата серия дъжд се разчистваше бързо от запад, после два хубави дни преди по-сериозното влошаване за четвъртък и петък. Задачата бе хижа Кашана - вр. Баба - Мъглижки манастир Св Николай и манастирската поляна в Сопот. Дъжда спря като почасовник и деветте състезатели стартирахме в 12 на обед. Тръгнахме по билото към вр Баба, а около нас бяха райските гледки на вечните кумулусови полета след дъжда и още топлата от жегите земя.
Вървях след последните, защото постоянни снимах с апарата. Щом стигнахме едни постройки с антени си спомних от миналогодишното състезание, че пътя спуска леко надолу преди Баба и реших да литна въпреки съмненията че вятъра е достатъчно силен за реене на билото. Оказа се че е и изпреварих първите, като подлудих всички - досега настроението бе мрачно и скептично, а вече всеки излетя и се настърви да се състезава.
Летенето наобратно бе триково заради ниската база над билото, но състезателите се наслаждаваха на липсата на правила - възможността да летят в облаци. Някои излезоха към старта на Златица, но аз предположих, че там няма още да работи, защото имаше втора порция дъжд и реших да кацна на билото преди гората и отбивката за хижа Мургана. Все пак Юра от Словакия, Стан от Полша и Криша от Швейцария успяха да напраят невероятен 60 км полет в след дъждовните условия до Розино и Кърнаре.
Аз преминах прохода закатерих билото на изток. По пътя си почивах с вкусни малини, ягоди и къпини. Катеренето нагоре ми бе зор. Бих могъл да се оправдая че съм най-възрастния участник, но явно и съм излезъл от форма. Литнах от вр. Кордуна при слаб ЮЗ вятър, но не набрах и кацнах на западния склон на Свищиплаз. Покатерих се малко нагоре побързах да излетя, защото долу засенчваше. Успях да леко да се набера, но колкото да прескоча имението на дон Цеци и кацнах на склона на планината. От там пеш на изток и нагоре до хижа Планински извори. Междувременно осъзнах че съм тръгнах без храна и дрехи, но ходенето ми бе зор и не исках да губя ценната си височина и да летя долу в ниското, както си мислех първоначално. По пътя се зобих с боривинки и привечер стигнах хижата. Напълно изоставена. Пода бе покрит с лайна, но на горните етажи ставаше за преспиване. Стълбата към тавана бе барикадирана, че да не стигат разни животни до там. Намерих едно стайче с ръждясала пружина и се установих там за нощта. Преди това отидох да си налея вкусна вода от чешмата с многото чучури и си припомних колко е важен енергийния баланс в планината - изведнъж се разтреперах от студ, а нямах храна с която да си направя химическа енергия и да си стопля тялото. Отказах се от мисълта за спане навън и се избрах завета на опустошената и осрана хижа. Завих се с парапланера и въпреки въртенето през нощта се стоплих добре, което ме спаси от смазваща мускулна треска на следващия ден. Друга грешка ме бе това че не разгрявах преди големите преходи и почнаха да ме наболяват колената и да ми се набиват прешлените при спусканията - вече тялото не ми не е на 20 годишен и му трябва повече време за възстановяване и загряване.
Но най-голямата ми грешка бе че тръгнах с непроверени обувки. Купих ги наскоро специално за състезанието. Избрах ги защото прегъването в горната част на ходилото до пръстите бе широко, а не в концентрирана сгъвка, която да ми мачка нервите към пристите - така преди години загубих част от чувствителността на кожата заради едни кубинки. На тези обувки обаче им бяха поставили някаква пластмаса около петата с надпис support system , която създаваше гънка която почна да ми прежулва кокалчетата на глезена. По късно пробвах всякаки варианти с подложки от тоалетна хартия, различно вързване и невързване на връзките, но нищо не помогна и накрая заради се отказах да се състезавам и превключих в категория турист.
Все пак продължих по трасето да снимам и надъхвам останалите.
Така на следващия ден качих вр. Вежен, където срещнах двама старчоци, които казаха че преди час са видели друг като мен. Предположих, че става въпрос за Цецо от Златица, както и наистина се оказа. Междувременно времето се развиваше. Кумулусите се помпаха и след след поредната вкусна вода на върха, не чаках Ю вятър да ме подканя и излетях право в сочна термика.
Уж на майтап набрах добра височина - от юг базата бе поне 500 метра по-висока от тази от север. По-високо качванията се подобриха и неусетно набрах добра височина да пусна на изток срещу трудния за прелитане участък от Розино до Сопот.
Облаците работеха добре. На края на Розинската планина имаше облачна връзка с улицата от Беклемето на изток. И почна едно яко возене, завиране в облаци и мокрене. Заради късите гащи треперех от студ. Спийда ми бе импровизирана връв и бързото летене бе на мускули всеки път. По пътя имаше шестици - въобще това бе най-мазния силен ден за годината. Над Сопот подминах скоростно безцелно ,мотаещи се крила. След Джендема имаше засенчвания и вместо да се насочвам към дежирната термика по серпентините за връх Ботев, се насочих право към ВЕЦ Тъжа, къде имаше някакви малки слънчеви петна и две утаяващи се крила. Натиснах спийда срещу местния ЮИ вятър и слънцето над село Тъжа ме дари с асансьор до рая. После пак возене под базата и послушно оставях облаците да ме засмукват. Преди Скобелево почнах да се озъртам за признаци за северен вятър - открих ги в перките и ниската база на база в северна България. Тук е важно овреме да се напусне планината, за да не те свали падащия северен вятър. Почнах да се изнасям към полето, но видях че слънчевия склон на Коруджа и ротора му благоприятстваха хубави кумулуси и се върнах леко към планината където отново бях в базата. Тъй като ме чакаше голяма зона на падащ вятър реших да се набера максимално в облака, но той бързо порастна и не ми издържаха нервите и излезох продължавайки на изток.
Дълго планиране към Саръяр, където се надявах да хвана конгестуса към Мъглиж, но той се оказа разпадащ се кацнах до военния завод преди Мъглиж.
По пътя спирах да похапвам къпини, защото не бе ясно какво ще ям вечерта. Попитах минаващ с кола младеж за манастира, а той ми предложи да ме закара и ме остави на един разклон след 1 километър. Междувременно разбрах че и тука е зле положението с циганите - вече са мнозинство в Мъглиж. Идват с каруцата и без да се крият натоварат по някоя коза пред очите на безпомощния им стопанин. Полицията е безсилна и безволева...
Разходих се до манастира направен на приятно и закътано място. Оставих 5 лева в касата за дарения. Не съм религиозен, но все пак изпитвам благодарност към църквата, която е допринесла за българската ни идентичност и духовност.
Наобратно се замотах в лабиринта от горски пътища. Междувременно Юра, който се бе удавил на Скобелево ме настигна и се изкачи на едни поляни, от където излетя дори успя да достигне подножието на Саръяр. По-късно бях на тези поляни, но не посмях да излетя - бяха много полегати и вятъра бе падащ от ССИ. Направо му се възхищавам за полета.
Накрая ми се обади Дончо от Горно Изворово и настойчива каза че ще съм му гостенин тази вечер. Кървавите охлузвания от обувките не му противоречаха и той дойде да ме вземе.
В 9 бяхме у тях. Изкъпах се като бял човек. Близнах малко ракия да не го обидя, но наблегнах на попара с прясно мляко и козе сирене. От ходенето, гладуването и горските полодове тялото ми бе почнало да се чисти. Имах лека температура - вероятно тялото ми бе превключило на режим оцеляване. Въпреки физическите болки от ходенето се чувствах много здрав.
На другия ден се качих на Саръяр и излетях към 11:30 сред помпащите се облаци. Базата бе 1600. Щом стигнах Шипка се напомпа един голям облак, който почна да извалява на север. Силните качвания ми помагаха да летя срещу ЮЗ вятър. Този път не смеех да влизам в облаците, че навсякъде имаше мощни кули, а над планината се скупчваха в големи облаци.
Така стигнах Каловер, от където планувах да хвана пръстена от облаци около един голям над Карлово, но докато наближа той се разпадна и създаде лек шквал от СЗ вятър. Юра успя да кацне малко по-рано на Равнец, изчака докато отмине и после прелетя до Сопот при следващия цикъл на условията. Мен ме засмука гравитацията на рибния ресторант и там състезанието приключи за мен.
Междувременно Мити прибра Цецо от Паниците и Рафал от Каловер, които бяха още на път за Мъглижкия манастир.
Въобще се получи много добро състезание. Имаше интрига между първите двама - Стан и Криша. Аз надъхвах Юра. Радослав и Максим се гонеха по между си. Най-дългия полет е от Сопот до Мъглиж и Калофер, когато са стартирали в 9:45.
Тия три дни небето бе фантастично. Успях да влеза в транс :-)

Изображение

Изображение

Изображение

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +21 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2015 8:02 am 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2296
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
gallery/thumbnails.php?album=226

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +5 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2015 11:09 am 
Offline

Регистриран на: Нед Май 15, 2011 11:01 pm
Мнения: 177
Местоположение: Плевен - София
Име: Тихомир Иванов
Глагодаря за разказа, Ники. Би ли дал малко повече детайли за екипировката - летателна и туристическа? Ти как си се екипирал и ако можеш да споделиш нещо интересно от другите участници ще е полезно. Аз сериозно се замислям за една олекотена такава и да ги съчетая двете хобита, че в момента се изключват.

_________________
I believe I can fly..
________________
Skywalk Chili 4 / Limited edition "Yellow"


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: transBalkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2015 8:42 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2296
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
За разлика от останалите участници, екипировката ми не бе нищо сериозно - просто навик да се пускам по разни течения да видя какво ще излезе.
Крилото ми бе Сигма 7 (от година има Сигма 9).
Сбруята ми бе тандемната пилотска сбруя на Мак Пара без протектор. Спийда го импровизирах с връвчица и набиране на мускули, защото ме накланяше назад.
Раницата бе проста торба на Мак Пара, чиито кръстен колан ми идваше високо и не успях да ползам полезната екстра да нося част от тежестта на таза си.
За прибор ползвах Garmin 76CSX, който има баро сензор, но вариото му не писука и често гледах показанията, когато се чудех дали това е качване или турбуленция.
Освен късите гащи и тениската, в полет ползвах едно старо яке, втора ръка което не се закопчава отпред. Абе номадска работа.
...
Мисля че при такова летене няма нужда от палатка и спален чувал, защото крилото е достатъчно топло за завиване. Не се поврежда ако не лежиш на него. Отдолу ползвах концертината и раницата, но по принцип треата и торфа в планината са достатъчно топлоизолиращи отдолу. При прогнози за дъжд е полезно да се носи един найлон от строителния магазин, да се покриеш докато вали.
...
Багажа ми бе 12 кг.

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: transBalkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2015 10:52 am 
Offline

Регистриран на: Сря Сеп 08, 2010 3:16 pm
Мнения: 277
Местоположение: София
Име: Боян Евстатиев
Винаги ме е било страх да не ме полази змия, смок или кой знае какво през нощта. Това е единствената причина да си нося палатка, която пък тежи...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: Skynomad Trans Balkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2015 10:55 am 
Offline

Регистриран на: Пон Дек 30, 2013 7:32 pm
Мнения: 1
Име: Цветан Бакърджиев
Ето и моята история за Транс Балкан 2015

ДЕН 1
Първия ден на започващото състезание не вещаеше да бъде летателен.В 8.00 в Златица вече валеше и до 11.00 изобщо не спря.
Ники се обади че са близо до Златица ,и тръгнах към капана на Църквище за да тръгнем нагоре заедно.В 12.00 бе даден старт и всички тръгнахме от х.Кашана към вр.Баба.Докато ходехме натам по пътя на билото,леко пръскаше дъжд ,но се появяваше и слънце отвреме навреме,а вятъра стана откровенно южен!Ники спираше отвреме навреме за да снима ,и в един от тези пъти минавайки покрай него той каза че ще излети за да зарее до вр.Баба.Бяхме ходили 8км оставаха може би 2км,и аз реших да изчакам ,за да видя дали държи склона.Котато видях ,че вече се връща много ниско стържейки по склона ,все пак реших да летя.
Стигнах до точката и обърнах,но някак си не беше добър склоновия ефект от вятъра,въпреки че вече се появяваха и термики.Почти веднага всички излетяха,и всички кацахме, излитахме пак от билото опитвайки се да продължим на изток и нагоре.
След третото си излитане реших да пробвам да се вадя на горния старт на Златица но след 20-30минути опити се преместих източно от дерето на прохода и вече знаех ,че съм сгрешил.Един вече бе кацнал долу,а други трима се бореха по на север към планината и успяха да пуснат на изток.В 16 часа кацнах на Спасовото кладенче над Златица и реших да продължа пеш към Козница.Любов и децата(наземния ми съпорт),дойдоха до там и взеха цялата ми бивачна екипировка,включително щеките ,който Пламен Пунчев ми даде специално за състезанието,така вече багажа ми стана 15кг.Тръгнах с идеята да ходя максимално бързо за да стигна колкото се може по далеч до 20.00 часа.Качвайки Антонския баир,срещу мен на една отбивка спряха кола и бус,шофьора на колата слезе и се затича към мен нещо викайки и махайки.Оказа се Жоро Джамяров,който ми носеше изотонична напитка и добро настроение.Походихме заедно 2-3 км и той продължи към София.В 20часа бях малко преди най-високата част на Козница,запомних мястото, изключих тракера и Любов и Огняна ме прибраха да нощувам вкъщи.
ДЕН 2
Прогнозата на Пламен Пунчев(метеоролога в отбора),беше обещаваща-слаб север на главното било,който щеше да се ориентира по-късно от запад,сондажа също беше добър.Тръгнах в 6.30ч,с цялата бивачна екипировка(общо 19кг с щеките),за гооолям полет от връх Вежен.Любов ме придружи 2-3 км от Козница към върха,като ми носеше шишето с вода.Качвайки се нагоре вятъра беше слаб юг и небето синьо,беше красиво.Понеже исках да мина максимално разстояние преди да е дошло времето за излитане,подсякох Вежен и продължих по главното било към връх Юмрука и х.Ехо.Към 9.30 часа започнаха да се правят доста добри кумулси точно над Вежен,реших да поизчакам още малко и да излитам възможно най-рано.Докато вървях по билото срещнах двама дядовци идващи от х.Ехо,те ми казаха ,че един парапланерист е нощувал там и сутринта много рано е тръгнал да лети,но не бил състезател,а просто си обикалял(този пилот се оказа Радослав).В 10часа започнах да се приготвям за излитане бях на 2060м.н.в с перфектен югоизток и страхотно помпащи се облаци пред мен.Птиците въртящи под облака ме подмамиха и излетях,завъртях дори в тяхната посока ,но уви изпадах и затъвах -кацнах за да поизчакам на 1800м.Малко походих нагоре и пак птици и по-голям облак,и пак излитане ,и пак кацане с 200м по-надолу!Кацнах на един хоризонтален участък и вятъра идваше от склона към мен,вдигнах крилото и установих че вятъра е наистина северен.Почти мигновено си спомних прогнозата.Постоях там 20тина минути а вятъра беше все такъв(от този момент натам слънцето не огря склона за повече от 1-2 минути за всеки час).Междувременно вече имаше страхотна облачна уличка към Сопот.
Предположих,че Ники е някъде на билото около Вежен(според тракера той беше спал около х.Планински Извори предишната нощ)набрах го ,но връзката се разпадна и повече не можахме да се свържем.Погледнах пак нагоре към върха и видях крилото на Ники,който завъртя 5-6 пъти и изчезна в облака,задържах поглед и го видях да излиза от изток на облака устремено към перфектната улица.Сгънах набързо и тръгнах нагоре заобикаляйки едно деренце и изгубих поне час до горе.Горе-истински север 1-2 м/с с пориви до 3-4м/с,реших да излитам в някакво затишие.Първия опит приключи с леко скъсване крайчеца на ухото в някакъв храст.Последваха още 2 с претъркулвания напред и трудно спиране на крилото.Вятъра леко се поусили и на практика единствения начин за излитане беше на север със завой на юг,от връх Юмрука.Огледах го ,но от север е по-скалист отколкото от юг и също толкова стръмен,което автоматично ме отказа.Телефона ми звънна,беше жоро ,попита какво стоя там толкова време и ме окуражи да не си губя височината.Събрах цялата екипировка и тръгнах надолу към Розино по някаква маркировка,като само премислях вариантите-надолу или нагоре??Долу щях да ходя по асфалт(бързо)и може би щях да стигна Сопот до 8часа вечерта,но пък асфалта ми отнемаше енергията за разлика от планината.След 5минути спускане,рязко обърнах и тръгнах нагоре към х.Ехо,решен да стигна някъде след Беклемето до довечера(имах всичко необходимо за спане на открито).
Стигнах Ехо към 15-15.30ч,напълних вода и продължих към х.Козя Стена.4 часа след като бях тръгнал от Юмрука ,вече усещах 19те килограма на гърба си,как ме мачкат и започнах да я свалям по-често ,за да ми починат рамената.Около 18.00ч бях на Козя Стена.Хижаря(приветливо младо момче),веднага ми предложи да ми даде една аптечка на "КОМ ЕМИНЕИЦИ"-те,която аз съм можел да ползвам съвсем спокоино,вземайки под внимание вида ми.Благодарих му,но отказах защото имах бебешка пудра, която ползвах за спуканите мазоли.Нито болките в ставите нито мазолите,ме плашеха,но като за човек ,който често ходи в планината останах много учуден от, това как този целия багаж ми изцеди силите и мотивацията да ходя още 2 часа.Взех трудното решение да спра, преди да ми свърши времето за движение,реших да спя на хижата ,да хапна леща и да си почина хубаво 12часа.Погледнах GPS-а и той ми каза:27км ходене,2007м преодоляна положителна денивелация и никакво летене по задачата,определено ми беше крив целия свят.
Вечерта се чухме с Ники,попитах го на какъв вятър е излетял(оказа се юг),поздравих го за хубавото летене.Когато му разказах за моите несполуки ,и че оставам да спя на Козя Стена, той каза"Е,ти малко на туризъм си го ударил",това искренно ме развесели и се смях на глас,дори сега се усмихвам като се сетя!!!
ДЕН 3
6.30 включих тракера още в стаята сипах вода и тръгнах към Беклемето,плана ми беше в 12ч най-късно Сопот за да излетя, преди да се сбъдне кофти прогнозата.В 8.30ч бях на Беклемето,вятъра през цялото време беше южен,облаците от юг не даваха на слънцето да грейне,докато от север беше абсолютно чисто небето.Звъннах на Мити да питам как е на Сопот,и той каза ,че е запушено като при мен.От Беклемето до Дерменка ходих 2ч и 30мин,вече не си чувствах плешките от болка.След Дерменка не знаех колко има до Незабравка,но определено облаците не ме караха да бързам,пък и бях минал 18км вече от сутринта.Пътят минаваше през вековна букова гора с табели "Вододайна зона",и някак си ми стана по-добре след изминатите 46км(от вчера) по голи била и склонове.В 12часа стигнах един южен склон гледащ към с.Иганово западно от Сопот,и единственното място за излитане преди самия старт Сопот,защото гората продължаваше.Обадих се на Мити да каже как изглеждат облаците отдолу,защото бях точно под тях,но той беше на път и каза ,че ще звънне след малко.Реших да не губя време и излетях почти веднага,и тръгнах нагоре без да въртя,натиснах спийда и газ към Сопот.Там видях 3-4 крила във въздуха и още толкова на старта,определено ми беше приятно,да не летя сам.Условията бяха динамични ,но под облаците работеше добре и почти без да въртя държах 1500-1600м,с леката западна компонента беше лесно летенето на изток.След 20тина минути изглеждаше в Сопот да вали и се зарадвах,че хванах "последния влак"с излитането!След час летене позакъсах на Паниците,не бях сигурен, че ще долетя на глайд до Тъжа и кацнах горе.Включих си телефона и видях ,че Мити ми е звънял,върнах обаждането и той каза че взима един състезател от Калофер и ще дойде към мен,защото вече валяло.Отидохме с Рафал и Мити на Рибката,където ни чакаше Ники и за нас състезанието приключи!!!

За мен равносметката беше свързана с борба на духа,превъзмогване на болка и моменти на колебание, изключително интересно и променящо се състезание!!!
Равносметката и в цифри за 50 състезателни часа:
Летене(OLC)-45км
Ходене(от GPS)-78км
Загуба на телесно тегло-4кг :D :D

ДРУГАТА ГОДИНА ПАК


Върнете се в началото
  Профил    +14 / -0 
 
 Заглавие: Re: transBalkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2015 10:25 am 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:34 pm
Мнения: 342
Къде може да се видят резултатите от състезанието?
Кой колко е летял,ходил и за какво време е покрит маршрута?

_________________
www.verticaldimension.com
Gradient Bright 5
skype: pastora2303
GSM: 0888 024143
e-mail: ozyline@gmail.com


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: transBalkan - Hike and Fly 2015
МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2015 2:33 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1183
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
http://skynomad.com/events/2015/transbalkan/news.htm

Всичко е в блога под лайв тракинга.

За съжаление траковете са насечени и няма как да се качат в леонардо

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов