Leonardo | ФОТО
SkyNomad Форуми SkyNomad
Бъди високо - лети далече

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход

ОКРИЛЕН - избор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    SkyNomad Форуми -> Високо и далече
Предишната тема :: Следващата тема  

ОКРИЛЕН - избор
Йордан Пенев (Данчо)
21%
 21%  [ 19 ]
Ясен Савов
15%
 15%  [ 14 ]
Орлин Димов
17%
 17%  [ 15 ]
Веселин Овчаров (Мена)
3%
 3%  [ 3 ]
Даниел Димов
1%
 1%  [ 1 ]
Милен Дончев
1%
 1%  [ 1 ]
Венелин Стайков (Венко)
3%
 3%  [ 3 ]
Петьо Кюркчийски
6%
 6%  [ 6 ]
Георги Иванов (Габровеца)
10%
 10%  [ 9 ]
Даниела Соколова (Дачи)
2%
 2%  [ 2 ]
Христо Джамбов (songbird)
0%
 0%  [ 0 ]
Атанас Георгиев (Наско)
0%
 0%  [ 0 ]
Николай Калчев
1%
 1%  [ 1 ]
Ангел и Ани Стаменови
3%
 3%  [ 3 ]
Димитър (Митко) Ралев
12%
 12%  [ 11 ]
Общо гласове : 88

Автор Съобщение
niki

Местожителство: Сопот

МнениеПуснато на: Сря Дек 16, 2009 10:50 pm    Заглавие: ОКРИЛЕН - избор Отговорете с цитат

След достатъчно умуване ето обобщение на номинациите:

Йордан Пенев (Данчо) - за това че създава 100% made in Bulgaria конкуренти крила. Още, че за разлика от други конструктори не спира да лети. И то добре!

Ясен Савов - за постиженията му в Световната Купа напоследък. За Европейската му титла и рекорда в една съседна държава тази година. Талант от класа.

Орлин Димов - за това че от началото на века е вероятно най-добрия пилот в БГ и че без да тренира лети на състезания които обикновено печели. Няколко национални рекорда, включително Сопот-Мъглиж-Сопот (145 км) тази година.

Веселин Овчаров (Мена) - най-добрия БГ акро пилот, който показва че за таланта няма значение дали е сноуборд, крос-кънтри или акро.

Даниел Димов - за това че вкара програмисткия подход в летенето. Национален рекорд и неуморни усилия по paragliding.bg и организационните въпроси на парапланеризма в БГ.

Милен Дончев - за скока му в парапланеризма, за хъса, екстремизма и това че откри хубав старт за SIV и акро в БГ.

Венелин Стайков (Венко) - световен рекордьор и пионер на парамоторното летене в БГ.

Петьо Кюркчийски (skyhiker) - за номадския дух. Спя цяло лято на старта на Албена и отиде до Малага и обратно без пари. (http://forum.skynomad.net/viewtopic.php?t=3540)

Георги Иванов (Габровеца) - Зарязял кариерата и големия град заради летенето и свободата. Пионера на Скалско, Шипка и Бузлуджа. Автор на фразата "пробвах да живея без пари. Не ста'а ..."

Даниела Соколова (Дачи) - пилето от гнездото. Вдъхновена и трепетна от летенето, написа Приказка за Едно Облаче за пораснали и непораснали деца.

Христо Джамбов (songbird) - за създаването и ентусиазма по блога AirZen (paraglidingbg.com)

Атанас Георгиев (Наско) - за създаването и ентусиазма по paragliding-bulgaria.com, а сега и letene.com

Николай Калчев - за старта и председателството на БНАК.

Ангел и Ани Стаменови - за AVA sport и ускорения старт на парапланеризма в БГ.

Димитър (Митко) Ралев - отворил на много хора път към небето.
Той ни учи на метеорология,ХС тактики,правилно излитане,правилно кацане...правилно отношение между пилотите...човечност...
...

Сигурен съм че има и още достойни кандидати. Духа е вечен и съм сигурен че и на тях ще им дойде времето
....

Гласувайте до 25-ти.
После до 3-ти януари между първите трима ще се избере окончателен ОКРИЛЕН победител.

Наградата изглежда внушителна.

Разходите за нея ще се покрият с част от парите на Петко.

Последната промяна е направена от niki на Пет Дек 25, 2009 10:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BONCHO

Местожителство: above Shumen

МнениеПуснато на: Сря Дек 16, 2009 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ники, мисля че трябва да сложиш и твоето име в списъка с номинациите.Според мен трябва да е в челната тройка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Petyof

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 1:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Статуетката няма равна!

Има душа в нея!

Искам да гласувам за всички номинирани!

Поклон!
Върнете се в началото
rumen zhekov

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ники, като говорим за цялостен принос, колкото и нескромно да ти се струва си намери едно местенце в списъка, че едва ли има някой по заслужил това от теб!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DVD

МнениеПуснато на: Чет Дек 17, 2009 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за цялостен принос #1 е Николай Йотов разбира се, но нали се сещате че няма как той да организира награда и първия награден да е той Laughing Laughing

гласувах за Орлин защото до момента кумулативно той е втория или третия човек в Бг който е направил най-много за парапланеризма... казвам втория или третия защото ми е трудно да преценя дали той или Димитър Михов (Мицо) са направили повече.

софиянци бяха започнали една много хубава традиция в памет на Мицо - всяка година правеха състезанието "Въздушна Битка" - много добре ще е традицията да се запази и по този начин всяка година да се сещаме за Мицо и да летим добре!!!!
Върнете се в началото
Marko

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо странно има в гласуването. Дава се предложение за личност, а няма нито един гласувал за нея? Нормално е поне автора на предложението да гласува за своята номинация!
Върнете се в началото
DVD

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

получава се така защото един човек номинира няколко други и когато дойде ред до гласуването се чуди коя от собствените си номинации да избере Laughing Laughing Laughing

за това друг път когато се говори за "номинации" всеки който номинира трябва да каже кой според него трябва да спечели (един)

естествено може някой да номинира и самия себе си Smile
Върнете се в началото
Letiasht

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 20, 2009 9:14 pm    Заглавие: з Отговорете с цитат

Първото гласуване за мен е много трудно.Може би защото оценявам кандидатите за приноса им до сега от времето когато ги познавам.Ако трябваше да избирам по заслугите и приноса им през тази година ,щеше да е малко по-лесно.
Освен това някък се колебая м/у допринесли за развитието на спорта и тези със спортни постижения .
Върнете се в началото
Петьо Кюркчийски-Skyhiker

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Дек 21, 2009 12:54 am    Заглавие: Re: з Отговорете с цитат

Letiasht написа:
Първото гласуване за мен е много трудно.Може би защото оценявам кандидатите за приноса им до сега от времето когато ги познавам.Ако трябваше да избирам по заслугите и приноса им през тази година ,щеше да е малко по-лесно.
Освен това някък се колебая м/у допринесли за развитието на спорта и тези със спортни постижения .

Според мен (подчердавам МЕН) наградада "Окрилен" трябва да отиде при някой Окрилен (демек човек на който са му пораснали крилца душевно)
Самото име на наградата говори само по себеси за неиния смисъл и без да правя четки Ники пак гениялно е измислил името, (казвам пак, защото имам в предвид и Скайномад) и двете носят дуах на свободата в най чистия и вид.
Имено за това и гласуах за Ясен, който според мен е наистина окрилен, и то не само заради личните си постижения или за приноса му към спорта, а защото виждам голямото му желание да лети и побеждава и го прави с голяма наслада !!!
Несъмнено повечето номинирани тук са хора допринесли много за развитието на парапланеризма в БГ, други, като мен са извървяли пътя към личностното извисяване (макар и без особени постижения за сега Wink ) трети пък са хвърлили адски много усилия за популяризирането на спорта, и за това ние да бъдем по осведомени, така че наистина е много трудно човек да реши за кой да даде гласа си, за това искам да дам едно предложение, за в бъдеще (надявам се наградата "Окрилен" да стане традиция) да направим като истинските оскари, и да има отделни категорий за номинираните Idea

Петьо Кюркчийски
Gin Gliders "Zoom" / Gin ''Gingo ll"
http://facebook.com/theskyhiker
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Boryana

МнениеПуснато на: Пон Дек 21, 2009 7:21 pm    Заглавие: ...дали съм в час ? Отговорете с цитат

Пак здравейте! Не зная кой лети най-много и най-добре.Не зная кой какви награди има и от къде.Знам ,че някога моите момчета Петко и Мити се запалиха на Банско - не си спомням от кого.Мисля ,че годината беше 1992-93 ...не помня точно.След това се запознахме с Ани и Ангел.От тях купихме първото крило.Не знам какво беше - знам че беше хубаво зелено.После червено,после розово и бяло и така до края на света...до красивото жълто...
Та мисля си,че ако има степенуване по значимост за този спорт изобщо от началото до сега много важна роля са изиграли Ани и Ангел.
Знам ,че ако Ники не беше създал този SkyNomad сега щеше да има нещо друго - не знам какво - но не и SkyNomad.
А дали трябва да се степенува Окрилен , По- Окрилен,Най-Окрилен.?!
Всички,които летят са окрилени.Аз не съм и не искам да бъда.Но всички момчета и момичета,които имат смелостта да се откъснат от Земята и да полетят над нея,които имат смелостта да се борят с Вятъра,да се носят над Планината,да падат и стават,да плачат от умора и да се радват,че са живи...Кой е Окрилен?Кой е най-добър?
Едва ли има отговор на тези въпроси.Може би наградите са подходящи за състезания.Но това сега не е състезание.
Извън класациите - изпуснах времето - но ако изобщо се награждавате за принос а не за успехи от типа "По-по -най" аз мисля,че Признание заслужават Първите - Ани,Ангел и други,които аз не познавам,но вие трябва да ги знаете.
Все си казвам,че повече няма да поглеждам този форум,но не мога.Вашите преживявяния са част от живота ми.Простете ми,ако не съм в час!
Върнете се в началото
nyankov

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Дек 21, 2009 8:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Боряна,
не се познаваме, но това което знам за теб ми е достатъчно да кажа, че ти си не по-малко окрилена от всички нас. Факта, че си споделяла толкова време тръпките и преживяванията на летящ със сигурност те правят окрилена. Няма да се изненадам ако си много по окрилена от много други.

А не съм от най-редовно летящите, но знам за себе си, че го правя защото ми харесва и това ми е достатъчно.

В крайна сметка окрилен ще се избере, но мисля че всеки един който преживява емоцията от летенето е ОКРИЛЕН.

Весели празници на всички!

ЗАЩО ДА БЯГАШ, КАТО МОЖЕ ДА ЛЕТИШ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Hacko

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2009 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще си позволя и две думи от мен, защото виждам, че и моето име е замесено. Нямам идея кой ме е "номинирал", но хич не се виждам наред с Мена, Ясен, Данчо, Бенгела и т.н. В същност лично аз имам сериозен проблем да ги сравня и самите тях, което ме кара да мисля, че има нещо сбъркано в цялата тази работа.

Да се сравняват Мена, Ясен и Орлин - разбирам - те са състезатели, а някои от тях са дори световни звезди. Да се сравняват Данчо и Бенгела, също бих приел. Те са производители на екипировка, при това наистина на световно ниво. Но да се сравняват и да се преценява кой е по-"окрилен" между Мена и Данчо например, просто не е коректно. Те и двамата имат своя принос за името на българския парапланеризъм, но по два абсолютно несравними начина. Как да кажем кой е по-окрилен? И защо трябва да ги противопоставяме?
pesheva

Местожителство: Switzerland

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2009 8:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Hacko написа:
Ще си позволя и две думи от мен, защото виждам, че и моето име е замесено. Нямам идея кой ме е "номинирал", но хич не се виждам наред с Мена, Ясен, Данчо, Бенгела и т.н. В същност лично аз имам сериозен проблем да ги сравня и самите тях, което ме кара да мисля, че има нещо сбъркано в цялата тази работа.

Да се сравняват Мена, Ясен и Орлин - разбирам - те са състезатели, а някои от тях са дори световни звезди. Да се сравняват Данчо и Бенгела, също бих приел. Те са производители на екипировка, при това наистина на световно ниво. Но да се сравняват и да се преценява кой е по-"окрилен" между Мена и Данчо например, просто не е коректно. Те и двамата имат своя принос за името на българския парапланеризъм, но по два абсолютно несравними начина. Как да кажем кой е по-окрилен? И защо трябва да ги противопоставяме?

И аз имам същият проблем!
Може би не трябва да ги сравняваме. Повечето хора ще гласуват според това колко познават даденият човек .. или това, което се очаква общо взето.
Наистина трябва да има някакви категории, всички тези хора, които са номинирани са несравняеми.

Gradient Bright
Supair XC

.............................................................
Върнете се в началото
YaHooooO

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2009 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing
Върнете се в началото
Hacko

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2009 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

djubaca написа:
Уважаеми пътници влакът за каспичан тръгва от втори коловоз ..

Специално за пешева и наско от трета и четвърта релса .. но вече няма смисъл да бързате .. той вече замина .. Laughing Laughing Laughing

Джубак, това ли е най-умното, което успя да измислиш по темата? Започвам да се тревожа за теб. Сигурен ли си, че понякога не бъркаш посоките? ... В смисъл, ляво-дясно и горе-долу? ... Все пак във въздуха трябва да разполагаш поне с минимално количество мозъчни клетки ... иначе е опасно ... Пази се ... Laughing Very Happy Very Happy Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    SkyNomad Форуми -> Високо и далече Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети