Работата по старта напредва и вече остават козметични подобрения. Днес с едно гребло минах 80% от цялата повърхност, като съм отстранил всички камъни и коренища и става гладко като ...
Горната половина вече е покрита със слама и отгоре мрежа достатчна за разпъването на 2-3 крила. Мрежата върши добра работа, защото хем крилата се разпъват на чисто, хем през ноща се образува конденз, който попива в сламата и държи почвата леко влажна. Надявам се, това да спомогне за по-бързото израстване на трева.
Остава да покрием колкото можем повече с остатъка от мрежата и да разчистим източната част на склона, както и дънерите и дървата около старта. След това остава да направим и навеса за пилотите.
От към летене, почти ежедневно правим по някое полетче и старта не е спрял да дава. Почти внаги има добро качване пред старта и се получава склоново реене без турбуленции.
През изминалите дни ми прави впечатление, че след обяд навлиза силен СИ вятр в долината (8-10 м/с) и на кацалката е леко турбулентно, но се каца без проблем. Иначе на старта вятъра основно е С-СИ 2-3 м/с.
И така, работата по старта върви, но има една важна подробност без която старта се обезмисля, и това е транспорта.
Тези от вас, които са идвали, вече познават Пламен. Той е нашият основен шофьор, чийто джип използваме за качване.
Днес за пореде нпът коментирахме цената за качване до старта с колегите пилоти и се затвърждава мнението, че 10 лв. на човек е крайно недостатъчно, защото едва покрива разхода на гориво. За да има стимул Пламен и другите местни да ни качват когато имаме нужда, решихме, че е най-добре леко да увеличим цената на услугата от 10. на 15 лв. на човек при минимум от 45 лв на качване на джипа.
Специално Пламен заслужава много, защото той и кмета на с. Бистрица Кирил Огнемски са хората, които физически работят с мен по старта при всеки възможен случай. Пламен е пожарникар и често се качваме с неговия джип веднага след дежурството му и бачкаме по цял ден.
Това е номера на Пламен 0896 795 305, можете да се обаждате директно на него, защото аз ще отсъствам за кратко, а й имам и други задачки.
Според мен, старта вече е достатъчно безопасен за излитане, така че не е нужно аз да съм все там и да давам акъл