Marv написа:
Ники, съгласен съм с теб просто това са отношения между лифта и стопанисващия, между хотелите и стопанисващия, между заведенията и стопанисващия и т.н. Това са бизнеси за десетки хил лв смешно е да събират от хората по поляната стотинки.
Тези отношения са непреки, докато кацащите пряко ползват поляната. Също така, ако в хубав ден 5 тандемни пилота направят по 5 полета за по 100 лева, то е трудно да говорим за стотинки.
Marv написа:
То е все едно на излизане от Lidl някой да ме спре на паркинга и да ми обясни, че паркинга е на баща му и да му дам 10лв щото не е в добри отношения с някой си.
Ако Lidl не притежават паркинга на който си спрял, то е нормално да ти поискат 10 лева. Другият вариант е Lidl да притежава всичко, включително старта, хотела, ресторанта, паркинга. Тогава с трепет ще четем брошурите с промоции и ще се натискаме за карти за лоялни клиенти.
YaHooooO написа:
Би било добре да се демонстрира за известно време какво е Сопот, лифта, поляната, ако няма парапланеризъм, за да се припомни на самозабравилите се, както и на общинарите, че имат ресурс, което е чудесно, но е редно да го използват рационално, разумно, да не се допускат детски препирни, които да пречат на ресурса да им развива туризма в района
Призивът за общо бойкотиране на Сопот няма да проработи. Свободата и демокрацията доведоха до твърде голямо разделение в обществото и настоящата дискусия го демонстрира красноречиво. Отделно забелязвам как инструктор с един ученик или тандемен пилот с под 20 пасажера на година казват "няма пък да плащам, ще бойкотираме, нека разрушим всичко и почнем отначало", докато по-вървежните не искат да си правят излишни експерименти.