Някак си става очевидно как от всички коментари, само привърженици на СкайНомад не подкрепят задаването на логични въпроси и не са сългасни да мислим решение в перспектива, а "да оправим тази година, пък догодина пак ще го мислим".
Ще помоля да не правим излишни и нелогични аналогии за тази ситуация, освен ако целта не е да разводним темата умишлено!
Независимо от вицовете в армията и цената на биткойна при пълнолуние,
живеем в правова държава и за да искаш каквото и да било трябва да имаш правно основание (освен ако не разчиташ на силната интуиция на човека отсреща и да се надяваш да е със широки пръсти).
Като загърбим това, много ми е любопитно как ще се обединят всички дарители в общата идея, че плащането е направено и остатъка се пази и съхранява отговорно за цяла година или пък че плащането изобщо е било за 2700лв без да има хвърчаща бележка и прозрачност
niki написа:
наричаш го рекетьор и рискуваш да осереш всичко
Ако отварянето очите на хората ще "осере всичко", тогава нека съм виновен.
По другата реплика - проверил съм значението на думата и я иполлзвам по преднназначение. Нека подаде жалба за клевета ако иска и да направи услуга на всички ни
(мислих, че не ти харесва адвокатството)
niki написа:
Посочи цена 60 бали сено и аз си задавам въпроса - нашите приземявания струват ли толкова, можем ли да си ги позволим
...
Ако някой мисли че може да сключи по-добра сделка с Чавдар
Само че да определя цени и да сключва сделки има право този, който има правно основание. Със същата тежест пред закона можем и ние да определим цена, която да искаме от общината, че водим туристи и развиваме региона или каквато и друга причина, изсмукана от пръстите.
Трябва да осъзнаем, че хвърлянето на едни пари във въздуха, не е равносилно на заплащане за определена вещ/услуга.
Аз лично нито познавам Чавдар, нито съм го срещал, но ми прави впечатление, че хората, с които говорих, го описаха като човек, на който трудно може да се има доверие.
Защо тогава вярваме сляпо, че пак няма да намери начин да ни изнудва след 1 месец?
Малко по-късно днес ще разполагам с повече факти и ще ми се изяснят и възможните ходове в ситуацията. Обмислям и консултация със специалист.
След което ще напиша до какви изводи съм стигнал и с какви (ако има) полезни ходове разполагаме.