Сутринта в 9.00 се качихме 5 тандема и Бо. Старта беше в облака, базата на 19-ти стълб, видимост около 20 м.
С Бо се приготвяхме да излетим, той щеше да е първи. Коментирах, да не въртим в облака - имахме случка с него преди 2 седмици,летях с тандема и ме изненада в един облак /бях първи вътре/ добре, че има силен глас

))
Бяхме в най-горната част на Ю старт.
Бо излетя и след секунди откъм лифта се чу късо съединение на високото напрежение -20 kv.
На старта настъпи гробна тишина. Някой каза Бо. Хукнахме към лифта.След няколко секунди се чу още едно късо.
На Бо му нямаше нищо, беше се ударил в жиците - /до западния ръкав/ с връвите и те направили късото.В следващите секунди плата се навъртял на жиците.Бо тупнал на един крак на земята - каза "както при предните ми инциденти /мисля, че спомена 3/.
Ядосваше се, че няма да има крило да лети /после го кайтваха на поляната, има за смяна колани и върви.Плата в ОК.
Добре, че крилото се свали лесно, и жиците бяха ОК. Беше спрял тока в няколко села, лифта и хижа Добрила.
Причината- излита с телефон и уреда закрепен за телефона.И двете устройства включени и показващи посоката. В момента на старта уреда пада от телефона. Грешката му, че вместо да продължи полета следвайки посоката показвана от телефона се навежда на дясно за да вдигне падналия уред. В момента в който го вдига, вижда посока - З В следващата секунда усеща 20kv. Извадил е и малко късмет, че жиците са го спрели , след секунда без тях е следвал челен удар в скалите.