Leonardo | ФОТО
Дата и час: Пет Мар 29, 2024 12:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ФотоКонкурс2022
МнениеПубликувано на: Пет Ное 11, 2022 10:08 am 
Offline

Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 1:45 pm
Мнения: 12
Име: Kalin Kostadinov
Здравейте

За трета поредна година, от днес 14 октомври 2022 до 20 ноември 2022 стартира нашият #ФотоКонкурс2022 .
Всеки който иска, може да вземе участие стига да изпълни следните критерии на конкурса :

Снимките (Творбите) трябва да се вписват в тематиката : Парапланеризъм, Природата и Човека.
Да са направени през 2022 година.
Всеки участник може да представи най много до две (2) изображения.
Тази година снимките/творбите няма да имат териториален лимит т.е. могат да бъдат от всяко едно кътче на планетата.

Всички които искат да участват, трябва да ни пратят своите фотос на bgxcleague@gmail.com и по желание да имат заглавие, но задължително описание от къде са, и кога са направени.
След крайният срок за участие (20 ноември 2022), всички участващи произведения на изкуството, ще се подложат на 10 дневно гласуване в медийното пространство чрез Google Form, и този който събере най много точки ще бъде провъзгласен на 30 ноември 2022 година.
Печелившото изображение като награда, ще бъде напечатано на пано (или панел) с размери които позволява резолюцията, но във всеки случай , няма да е с малки размери
Благодаря ви предварително и нека ФотоКонкурс2022 започне сега !!
Успех на Всички.


Върнете се в началото
  Профил    +5 / -0 
 
 Заглавие: Re: ФотоКонкурс2022
МнениеПубликувано на: Вто Ное 22, 2022 12:15 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 1:45 pm
Мнения: 12
Име: Kalin Kostadinov
ФОТОКОНКУРС 2022

Здравейте.

От днес стартира гласуването за най оценена снимка в нашият традиционен Фотоконкурс. Имате на разположение до 2 декемрви 2022 . Моля да бъдете обективни и да гласувате по това което ви вдъхновяват творбите. Тази година има 32 снимки и само една от тях (най-добре оценената), ще се пребори да бъде наппечатана върху пано или панел и така нейният автор да може да и се наслаждава там където би искал да я сложи. На следният линк можете да гласувате : https://docs.google.com/forms/d/1yYJdgeMNFrzYmu6NRQqGYt5GXldFlw9sBFbslZkDbjI/edit?usp=drivesdk

Успех на всички взели участие и моля Ви, споделяйте и така да имаме повече гласували с цел по добро оценяване.

Нека гласуването започне сега


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
 Заглавие: Re: ФотоКонкурс2022
МнениеПубликувано на: Сря Дек 07, 2022 2:38 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 1:45 pm
Мнения: 12
Име: Kalin Kostadinov
Здравейте.
Дойде време да обявя коя снимка спечели тазгодишното издание на ФотоКонкурс 2022.

Супер изненадан съм от толкова много хора които пожелаха да се включат в конкурса тази година, и съм много приятно удовлетворен че, рекорден брой от 84 човека и не ботове, гласуваха и оцениха над 30 творби които се представиха.
Тази година както за някой от вас не беше беше изненадващо че имаше фотоси и от извън България но, това е беше с цел да не се ограничават и тези снимки които техните автори са направили с много вкус и изкуство.
Разбирасе, в ръцете на на тези 84 гласували обективно, и според техните критерии за изкуство беше определено класирането, което не зависеше дали снимката е от България или не, а ми по това което предава. Повечето снимки бяха от родните полета, планини и чукари.
Тази година аз лично не взех участие, нито пък съм гласувал, за да няма спекулации около това коя творба ще бъде най добре оценена.
Между гласувалите има хора от цял свят, между тях и някой мои познати и приятели фотографи.

Нека не се захласвам повече и да премина към крайното класиране.

След 10 дневно гласуване, имаме феноменален развой на класирането : на първо място с 186 точки , се класираха с еднакъв брой точки както следва :
Веселин Митков с Творбата си от Иракли - Весо който за трета поредна година пробва късмет тази година най накрая направи снимка която бе най високо оценена. Наистина снимката е прекрасна и е изпълнена с творчески елементи. Тази негова небрежност да лети по мокасини и то в той с моркста вода е може би нещото което е привлякло вниманието на тези които са дали своят глас за тази снимка. Поздравления Весо.

Със същият резултат 0т 186 точки ( като че ли са се наговорили) заема също първо място Христо Арсов със снимка от Олюдениз. Макар и в вертикален формат за социалните мрежи, Кюстендилският Ас който когато не лети , практикува жонглиране на плата и напитки и се раздава като невероятен Гарсон , можа да улови залеза по невероятен начин по бреговете Средиземно Море. Тази негова комбинация на цветови диапазон , най вероятно е била причината също да събере максимален резултат. Поздравления Ице.

Макар и да се дава само по една награда за първият класирал се мисля че, тази година ще трябва да се примирим и да дадем две награди. Така че, още веднъж Честито на Печелившите и очаквайте наградите си в скоро време.
Тъй като имаше над 30 снимки и само две взеха награди , бих искал да споделя и кои снимки се наредиха на следващите места.

На второ място се класираха отново две снимки с еднакъв брой точки , 168 точки да бъем по конкретни.

Това са творбите на Мартин Мартинов -"Цялата Газ" Някъде над Ямбол и Христо Арсов със снимка отново от Олюдениз.
Марто който е взима участие за пореден път и миналата година остана на второ място само на една точка зад първата творба която не случайно е на корицата на страницата ни (която беше мое дело), беше заложил на родното и от невероятна перспектива изпълнена с прекрасна палитра от цветове , демонстрира още веднъж ФотоГрафско майсторство. надявам се догодина да имаме негови творби за участие тъй като за мен лично са точно това което крос/кънтри летенето и с това къде се намираш някога. Поздравления Марто.

На трето място само на една точка за тях се нареди една много интересна снимка направена от Катерина Бояджиева в която тя е уловила невероятен момент около Телевизионната кула на Витоша в местността Копитото и я нарече : Другари. В кръга на шегата , имайки предвид че тези другари летят около кулата която постоянно излъчва електро вълни които облъчват задължително, Творбата трябваше да се нарече "Облъчени" или "За Пуканки" :).

Оставяйки тази шега на страни , снимката е невероятна и е уловила тази връзка между природата, парапланеризмът и хората в много добър синхрон и изпълнена с послание между силуета на всички елементи. Поздравления Катерина и се надявам следващата година отново да се насладим на твоето творчество. Като утешителна награда, тъй като другите са пилоти и летят, предлагам ти един полет в тандем с някой от нашите тандем пилоти или лично с мен , от Витоша или някоя друга дестинация :)


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -0 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа



Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов